агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Създадоха първата в света microSDXC карта памет 2TB


Картите флаш памет вече достигат максималния капацитет на стандарта microSDXC
(снимка: Kioxia)

Сторидж компанията Kioxia обяви, че е създала първите в света работещи прототипи на microSDXC карти с памет с капацитет 2 терабайта (TB). Това е максималният обем, разрешен от стандарта, подчертават пазарните наблюдатели.

Картата е произведена от Kioxia с помощта на собствена флаш памет BiCS FLASH 3D и собствен контролер.

Прототипът се състои от 16 кристала памет по 1 терабит (TB) с максимална дебелина от 0,8 мм в зоната за монтиране, което ги прави най-добрият избор за дискове с голям капацитет.

Обемът на паметта в смартфоните, екшън камерите и преносимите игрови конзоли непрекъснато нараства, което показа необходимостта от карти памет с увеличен капацитет, посочи компанията в прессъобщение.

Изминаха повече от десет години, откакто SD Association пусна спецификацията за карти памет SDXC, но досега на пазара все още няма устройства с максимален капацитет от 2TB в съответствие със стандарта.

гръцки преводач Добрич

Kioxia ще започне масово производство на microSDXC карти памет с капацитет от 2TB още през 2023 г. Очакваната цена на дребно на новия продукт на компанията все още не е обявена.

Източник:

Вижте още:  Как един антивирус може да унищожи данните в Windows