агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Серия от мощни торнада връхлетя 5 щата в САЩ, загиналите са над 80 (ВИДЕО)

Серия от мощни торнада връхлетя САЩ, под удар са попаднали едновременно пет щата – Илинойс, Мисури, Арканзас, Кентъки и Тенеси. Властите не изключват, че загиналите ще бъдат стотици. ABC News съобщава за едновременно 22 торнада, връхлетели страната, синоптици са преброили повече от 30.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешир съобщава за поне 70 загинали в резултат на стихиите в щата пред The Assosiated Press. Той ги характеризира като най-разрушителните в историята на щата. В Кентъки са преминали четири торнада, разрушения са фиксирани в 15 окръга. Торнадо е помело завод за свещи в щата. По информация на New York Times вътре са се намирали повече от 100 работници, до момента изпод развалините са извадени едва около 40 души. Торнадо е преминало и през центъра на логистичен център на Amazon в Илинойс. Загинали са шестима души. Разрушен е и дом за възрастни хора в Арканзас. Един от обитателите е загинал, петима са били спасени.

По-рано в САЩ серия торнадо поради тропическата буря Фред са връхлетели и щата Джорджия. Там където е минало торнадо, не е останала нито една оцеляла сграда, сочат кадри от град Майфилд, Кентъки. Някои са разрушени до основи, включително полицейски участък и пожарна станция.

По оценки на властите в Кентъки броят на загиналите може да надхвърли 100 души. На помощ е повикана националната гвардия, която ще разчиства развалините в търсене на изчезнали безследно и евакуация на нуждаещите се.

Торнадото е едно от най-страшните и опустошителни природни бедствия, които планетата ни познава. Торнада се появяват по различно време …

Българското посолство във Вашингтон към момента няма официална информация и подадени сигнали за пострадали и бедстващи български граждани във връзка с торнадата.. Дипломатическата ни мисия следи ситуацията и е в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Вижте още:  Силна буря в Гърция, един човек е в неизвестност

Българските граждани в САЩ могат да се свържат с посолството на Република България във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770; генералното консулство на България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1310 437 3606; генералното консулство на Република България в Чикаго на телефонни номера: +1 312 867 1904, +1 312 752 0661; генералното консулство на България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и чрез имейл адресите на дипломатическите ни представителства в Щатите: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

Още от АМЕРИКА:

Американски медии: САЩ не бързат с изпращането на военна помощ за Украйна

Байдън: Всички президенти по света ми завиждат

CNN: ЦРУ съсредоточава обучението на нови разузнавачи върху Русия и Китай

Американски пастор стана драг кралица в тв шоу за ужас на енориашите си (ВИДЕО)

Мъск продаде акции на „Тесла“ за 963 млн. долара, за да си плати данъците

На втора инстанция: Британският съд позволи Джулиан Асандж да бъде екстрадиран в САЩ

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.