агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Серия от мощни торнада връхлетя 5 щата в САЩ, загиналите са над 80 (ВИДЕО)

Серия от мощни торнада връхлетя САЩ, под удар са попаднали едновременно пет щата – Илинойс, Мисури, Арканзас, Кентъки и Тенеси. Властите не изключват, че загиналите ще бъдат стотици. ABC News съобщава за едновременно 22 торнада, връхлетели страната, синоптици са преброили повече от 30.

seo-blog7

Губернаторът на Кентъки Анди Бешир съобщава за поне 70 загинали в резултат на стихиите в щата пред The Assosiated Press. Той ги характеризира като най-разрушителните в историята на щата. В Кентъки са преминали четири торнада, разрушения са фиксирани в 15 окръга. Торнадо е помело завод за свещи в щата. По информация на New York Times вътре са се намирали повече от 100 работници, до момента изпод развалините са извадени едва около 40 души. Торнадо е преминало и през центъра на логистичен център на Amazon в Илинойс. Загинали са шестима души. Разрушен е и дом за възрастни хора в Арканзас. Един от обитателите е загинал, петима са били спасени.

По-рано в САЩ серия торнадо поради тропическата буря Фред са връхлетели и щата Джорджия. Там където е минало торнадо, не е останала нито една оцеляла сграда, сочат кадри от град Майфилд, Кентъки. Някои са разрушени до основи, включително полицейски участък и пожарна станция.

По оценки на властите в Кентъки броят на загиналите може да надхвърли 100 души. На помощ е повикана националната гвардия, която ще разчиства развалините в търсене на изчезнали безследно и евакуация на нуждаещите се.

Торнадото е едно от най-страшните и опустошителни природни бедствия, които планетата ни познава. Торнада се появяват по различно време …

Българското посолство във Вашингтон към момента няма официална информация и подадени сигнали за пострадали и бедстващи български граждани във връзка с торнадата.. Дипломатическата ни мисия следи ситуацията и е в готовност да окаже съдействие при необходимост.

гръцки преводач Добрич

Българските граждани в САЩ могат да се свържат с посолството на Република България във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770; генералното консулство на България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1310 437 3606; генералното консулство на Република България в Чикаго на телефонни номера: +1 312 867 1904, +1 312 752 0661; генералното консулство на България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и чрез имейл адресите на дипломатическите ни представителства в Щатите: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Вижте още:  Испански пожарникари спасиха еленче от огъня, животното пи вода от ръцете им (ВИДЕО)

Още от АМЕРИКА:

Американски медии: САЩ не бързат с изпращането на военна помощ за Украйна

Байдън: Всички президенти по света ми завиждат

CNN: ЦРУ съсредоточава обучението на нови разузнавачи върху Русия и Китай

Американски пастор стана драг кралица в тв шоу за ужас на енориашите си (ВИДЕО)

Мъск продаде акции на „Тесла“ за 963 млн. долара, за да си плати данъците

На втора инстанция: Британският съд позволи Джулиан Асандж да бъде екстрадиран в САЩ

Източник: