агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Шкварек: У нас имаме страхлив елит, който се влияе от протести

Днес се организира протест срещу връщането на хартиената бюлетина като метод на гласуване, като в него се включиха лидерите и депутати от “Продължаваме промяната” и “Демократична България”.

seo-blog7

“Протестите са нещо, което се повтаря като филм, като песен, години наред. От 2013 година насам има една общност в София, която изживява своята младост. Всеки път трябва да се намери начин да се изживее 2013 година – Орешарски, #ДАНСwithme. Една общност, която е убедена, че е гражданското общество на България и че тя е плът на тази нация. Това е демократичната общност, която когато даде гласност – се пълнят жълтите павета”, каза представителят на групата на Европейските Консерватори и Реформистите в България Кристиян Шкварек пред Bulgaria ON AIR.

Според него това започва да писва на някои хора.

“Нещата не трябва да се правят по този нелегитимен начин по нощите. Но не съм съгласен и с друго нещо – винаги, когато се вземе решение в тази държава, което не се харесва на демократичната общност, то се променя, като се напълни площада с 500 до 2000 човека. Не изборите решават как ще се управлява тази държава. При правителството на ГЕРБ редовно се даваше назад за определени закони и решения, защото са се напълнили жълтите павета или са блокирали Орлов мост. Другите хора са из страната, това е проблем на либералната демокрация. Това е навсякъде из света. В Унгария, Франция, Полша –  хора, които живеят в столицата, са привилегировани. Тяхната възможност да излязат на протест с биричка е една привилегия, която нямат възможност останалите в тази страна. Има правителства в останалите страни, които не се съобразяват по този начин. На Орбан му излизат 500 000 човека в Будапеща. В Берлин преди няколко години имаше такъв огромен протест – не се съобразяваш”, припомни той.

Вижте още:  ПП внася сигнал в ДАНС срещу БАХБ заради "Евролаб"

Според него в България има изключително страхлив елит, който се огъва на всякакъв натиск – отвън и протестиращите хора.

“Това нещо трябва да приключи, това е бъг в системата, който трябва да преодолян. В даден момент определени партии ще трябва да изпият горчивата чаша и да направят нелегитимно правителство, което да изтрае определено време, поне до края на войната. Но със сигурност няма да бъде добре прието от по-голямата част от хората”, подчерта Кристиян Шкварек.

Източник:

гръцки преводач Добрич