агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Sony погълна разработчика на игри Valkyrie

В последните месеци Sony е изключително активна в покупката на студия за игри
(снимка: Sony)

Sony придоби разработчикa на игри Valkyrie Entertainment. Финансовите условия на сделката не се съобщават. Основана през 2002 г. в Сиатъл, Valkyrie е известна с предоставянето на услуги за съвместна разработка на други студиa за игри.

В миналото Valkyrie е работила със Sony, Microsoft и Riot, за да помогне за успеха на заглавия като God of War, Halo Infinite и Valorant, припомня Engadget в репортаж за сделката.

„Разнообразните възможности на Valkyrie ще бъдат приветствани от всеки екип в PlayStation Studios, тъй като ние продължаваме да се фокусираме върху предоставянето на необикновени игрови изживявания”, коментира Херман Хулст, шеф на PlayStation Studios.

Това е поредното придобиване на студио за игри от страна на Sony тази година. През последните 12 месеца компанията погълна Housemarque, Nixxes Software, Firesprite и, Bluepoint Games. В момента  Sony има общо 17 студиа под своя флаг.

В периода между 2010 и 2020 г. Sony придоби само две студиа: Sucker Punch Productions и разработчика на Spider-Man – Insomniac Games. Смята се, че причината за промяната в темпа вероятно има нещо общо със сделката на Microsoft за 7,5 милиарда долара за закупуване на компанията-майка на Bethesda ZeniMax Media през 2020 г.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Умни домофони се хакват с обикновен смартфон