агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

СЗО: Цунамито от случаи на Covid ще окаже натиск върху здравните системи

“Цунамито” от случаи на щамовете Омикрон и Делта ще окаже натиск върху здравните системи, които вече са натоварени до краен предел, предупреждава Световната здравна организация, цитирани от БГНЕС.

seo-blog7

От там заявиха, че тревожните варианти Делта и Омикрон са “двойна заплаха”, която води до рекордно висок брой нови случаи, което пък води до рязко увеличаване на хоспитализациите и смъртните случаи.

“Силно съм загрижен, че Омикрон, който е по-предаваем и циркулира едновременно с Делта, води до цунами от случаи”, заяви на пресконференция ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

“Това оказва и ще продължи да оказва огромен натиск върху изтощените здравни работници и здравните системи, които са на ръба на колапса.”

Той допълни, че натискът върху здравните системи се дължи не само на новите пациенти с коронавирус, но и на големия брой здравни работници, заболели от коронавирус.

“Неваксинираните са многократно по-застрашени от смърт от който и да е от двата варианта”, добави той.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Скок на хранителните продукти в Кипър