агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Утре от “Автомагистрали” излизат на протест

„Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД, град Шумен, в продължение на една година сме принудени да защитаваме своите работни места и доходи чрез синдикални действия, включително и протести. Принудени сме да го направим и през следващата седмица. На 28 март 2022 г. от 12,00 часа отново ще блокираме движението на Автомагистрала „Хемус“ – Пътен възел Белокопитово“. Това се казва в позиция на служителите, разпространена до медиите.

seo-blog7

„Поводът за пореден път са изработените от нас и неразплатени от държавата средства за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор.

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя – „Автомагистрали“ ЕАД, чрез АПИ, към дружеството е в размер на 27 644 902 лева с ДДС.

Липсата на решение вече една година доведе до: Периодично забавяне на заработените ни с честен труд заплати. За периода, в който е изпълняван обектът, те са в размер на 7 548 097,25 лева заедно с осигуровките към тях. За декември 2021 г., януари и февруари 2022 г. заплатите и осигуровките към тях са в размер на 4,5 млн. лева.; Принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали; Предстоящо масово уволнение на 70% от персонала – дългогодишни квалифицирани работници и служители, поради невъзможност да се работи, без да се осигури ритмично заплащане на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали; Периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени; Влошаване на финансовото състояние на „Автомагистрали – Черно море“ .

Вижте още:  ПП внася сигнал в ДАНС срещу БАХБ заради "Евролаб"

Търпението ни е изчерпано!

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане.

С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за запазване на трайните си работни места достойно заплащане“, съобщават още служителите.

гръцки преводач Добрич

Източник: