агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Уволниха част от протестиращите служители на болницата във Видин

Уволниха част от протестиращите служители на болницата във Видин. На 10 ноември работещи в Спешното отделение на лечебното заведение започнаха гладна стачка. Твърденията им бяха, че са изнудвани и тормозени от ръководството, за да дават част от изработените си пари, които получават за работата си на първа линия.

seo-blog7

Те сигнализираха и за злоупотреби в лечебното заведение, като казаха, че са уведомили и Здравното министерство. Вчера уволнени санитари потърсиха екипа ни.

За ужасяваща мизерия и липса на медицинска грижа в COVID отделението на видинската болница “Света Петка” сигнализираха в социалната мре…

„Ние не можем да си обясним защо сме с прекратени договори. Явно излязохме виновни без вина. Уволнени сме дисциплинарно. През ноември през два – три дни започнаха да ни се пускат рапорти и да даваме писмени обяснения. Надигнахме глава да си търсим правата”, обясни отстранена служителка, цитирана от БГНЕС.

Друга уволнена от лечебното заведение каза, че е работила в него от пет години. Досега посочи, че не е имала нарушения. Всичко, по думите ѝ, започнало, когато надигнали глас и си потърсили правата. „Тогава започнаха да валят забележките, наказанията и психически и физически тормоз”, каза тя.

Парите за първа линия, за които персоналът на болницата протестираше, са им били преведени. Започнали да ги получават след протеста.

гръцки преводач Добрич

„От този момент започваме отново гладна стачка, която ще продължи в петък в София. Протест срещу това, че самозабравили се хора в управлението на една институция стигат дотам да се саморазправят с тези жени”, коментира д-р Иво Георгиев от Синдикат „Защита”.

Зам.-директорът на лечебното заведение обясни за Нова тв, че решението за уволнението е на болницата и ако отстранените жени пожелаят, могат да потърсят правата си в съда.

Източник