агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

В коалицията липсва йерархия, не е добре за правителството и страната

Сред обществото се появяват все повече коментари, че управляващата коалиция няма ясен план за действие как да се справи с кризите.

seo-blog7

“В настоящата коалиция липсват структура и йерархия. Няма силови центрове, които да управляват и да упражняват контрол в коалицията”, посочи политологът Любомир Стефанов в студиото на “България сутрин”.

Социологът Кольо Колев се съгласи, че се наблюдава липса на йерархия при вземането на решение, което от своя страна не е добре нито за правителството, нито за страната.

Още по темата

1 юни 2022 12:41

68

1 юни 2022 12:12

гръцки преводач Добрич

540

30 май 2022 18:08

57

29 май 2022 16:10

176

Относно мерките на правителството за справяне с кризата, той уточни, че са антикризисни, тъй като целта им е да оберат удара от инфлацията.

“Мерките не са лоши, обхватът им е сбъркан. Оказа се, че в един момент трябва да спасяваме цялата държава. Изведнъж излезе, че цялото общество и всички бизнеси се нуждаят от социално подпомагане. А смисълът на социалното подпомагане е да се помогне на наистина най-нуждаещите се”, отбеляза Стефанов.

Събеседниците коментираха и конфликта в Народното събрание вчера между Искрен Митев от “Продължаваме промяната” и лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов. И двамата изразиха мнение, че подобни сцени са абсолютно недопустими, особено пред погледите на деца.

Страстите в коалицията нажежава и темата за Северна Македония.

“Петков очевидно се опита да склони президента, като го заведе във Франция и го постави пред свършен факт. Нашият президент обаче не е особено добре посрещан от европейските си колеги и поради тази причина усети какво му готвят. Аргументът му бе добър – не е работа на френското председателство да налага решения на България, нито на която и да е друга държава. Ние си имаме структура на властта”, изтъкна Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още:  АИКБ: Бизнесът иска яснота за компенсациите за ток

Колев подчерта, че е очевидно, че Петков е поел ангажимент пред международни институции и политици в тази посока – да вкара Северна Македония в преговорния процес и България да се откаже от ветото си.

“На този човек му личи, че не е израснал в България. Той не е част от българското усещане за история, ценности. За него Северна Македония не е емоционален въпрос”, смята социологът.

За приемането на еврото у нас Колев заяви, че има хора, за които това ще бъде добре, но и такива, за които ще бъде много опасно. И двамата гости в студиото са на мнение, че в момента ситуацията, предвид инфлацията и войната в Украйна, е много опасна за смяна на валутата.

Източник: