агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

В Русия нападнаха треньорката на Валиева

Студеното отношение на треньорката на Камила Валиева – Етери Тутберидзе към 15-годишната фигуристка е сред най-обсъжданите теми в света в последните дни. Дори шефът на МОК Томас Бах отбеляза безразличието на треньорския екип към Валиева след провала й на волната програма в Пекин. Главният треньор на руския национален отбор по спортна гимнастика Валентина Родионенко също взе отношение и не спести критиките към колежката си. 

seo-blog7
Gulliver/GettyImages

„Тутберидзе е страхотен треньор, това е сигурно. Но в този случай, когато Валиева направи грешка, тя просто се счупи. Момичето бе поставено под  огромен психологически натиск през целия олимпийски турнир.  

Камила не издържа и това е нормално, като се има предвид, че е само на 15 години. Затова когато се приближи до треньора си, Тутберидзе трябваше да я прегърне и да я целуне. А не с такава студенина да й се кара за грешките. Това нямаше как да остане незабелязано и в това отношение Бах е абсолютно прав.

Случилото се не бива обаче да се тълкува като насилие над деца, както някои се опитват. В такива случаи треньорът трябва да бъде по-мек със спортиста, да го успокои, да му благодари за свършената упорита работа. Да, има грешки. Но ситуацията с Валиева е особена. Дори не знам кой в ​​света не подкрепя това момиче в момента. Тази строгост на треньора беше абсолютно неподходяща”, заяви Родионенко, която също работи с момичета на подобна възраст.

Източник:

Вижте още:  Барса е готов изслуша оферти за Дест