агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Васил Найденов: Хвалят ли те всички, това е началото на края, важи и за политиците

Роден на пл. “Славейков” в София, но по-голямата част от живота му е минала в провинцията. Това е един от най-обичаните български изпълнители на няколко поколения – Васил Найденов.

seo-blog7

“Много се търкаляхме на сцената”, казваше Стоянка Мутафова. Това дава страшен опит. Не знам артист, който при излизане пред публика да не изпитва дълбоко в себе си емоция. Най-страшно е, когато няма емоция от страна на изпълнителя и на публиката”, заяви Васил Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Да си музикант не е лесна професия, категоричен е изпълнителят на “Казано честно, всичко ми е наред”.

И предупреди младите изпълнители, че границата в стремежа да се харесат и това да станат вулгарни, пошли и елементарни, е тънка. Също така да не разчитат на самородния си талант, а и на повишаване на музикалната си култура.

“На дечурлигата много им се иска да пеят и да стават актьори. Това не е толкова розово, колкото излиза на екрана – с хубавите дрешки през вечер, с които излизаш. Трябва да съумееш първо да направиш песничка. В 3 минути трябва да кажеш всичко и да стигнеш до хората, които са срещу теб. С 2 песни ако си ги докоснал, може и 2 часа да си пял, и си тръгнат с друго настроение, се оказва, че си заслужава. 2 песни, които да си тананикат и да забравят за миг дали утре трябва да плащат токове, да бъдат оперирани или имат нещастна любов. Това е много важна задача, тогава артистът си е изпълнил задачата си”, каза Васил Найденов.

Наблюденията му върху съвременните изпълнители показват, че са по-дистанцирани.

Вижте още:  Хиляди ученици и студенти ще могат да учат в чужбина

“Имам колеги, които пеят перфектно, със страхотни костюми, снимат видеоклипове, дават луди пари за балети. Но застава на сцената и усещаш, че може и без този човек. Трябва да хванеш поне част от публиката”, коментира певецът.

гръцки преводач Добрич

А това, което музикалната кариера му е дала най-много, е разнообразието от приятели, които са от различни професионални сфери.

“И това, че част от публиката ме харесва до ден-днешен. Но не е необходимо цялата публика да те харесва. Тончо Русев, Бог да го прости, имаше един лаф: “Много внимавай, ако почнат всички да те хвалят, това е началото на края”. Това важи и за политиците, не само за нас”, добави музикантът.

И иска публиката да го запомни с това, че винаги е бил честен и никога не е допускал компромиси с музиката, която прави.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Източник: