агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Все повече млади хора у нас четат бизнес книги

Интересът към бизнес книгите в България се увеличава като цяло. Все повече представители на младото поколение също четат или избират за подаръци тези книги. Те оценяват опита, който може да получим чрез тях. Книгите ни обогатяват, подобряват паметта, те са средство за удоволствие, но и за увеличаване на познанията и експертните ни умения. Това каза Кремена Методиева, основател на издателство Locus publishing, в предаването „Бизнес старт” с водещ Роселина Петкова.

seo-blog7

Запитана защо е добре да четем бизнес книги, Методиева посочи, че от книгите се учим. Много знакови лидери са страстни читатели. Такива са Уорън Бъфет, Илон Мъск, Бил Гейтс.

“Уорън Бъфет прекарва 80% от времето си в четене на книги”, изтъкна събеседникът.

Методиева представи книгата, издадена от  Locus publishing „Пътят на фрилансъра” –  всеобхватен пътеводител, съдържащ всичко, което работещите на свободна практика трябва да знаят. От тази книга те ще разберат как да започнат и да развиват бизнеса си като фрилансъри.

“Много държави, сред които Латвия и Естони, имат политики за привличане на фрилансъри”, каза гостът.

Плюсовете от това да работиш на свободна практика са, че си свободен, сам си си шеф, може да избираш къде да работиш, с кого да работиш и по кое време. Като минуси веднага се сещам за липсата на финансова сигурност, за липсата на месечна заплата. Често се губи границата между работа и личен живот, особено ако се работи вкъщи. Затова се налага да се помисли за баланс, посъветва Методиева.

Най-важното в добрите практики за фрилансъра е доброто име и репутация. Това е най-голямата, най-сигурна и ефективна реклама, подчерта събеседникът.

гръцки преводач Добрич

В книгата има цяла глава, която е посветена на работата със социалните мрежи. Основното е, че фрилансърът трябва да бъде откриваем, за да го намират клиентите и партньорите.

Вижте още:  Светът не може да си позволи енергиен преход сега

“Профилите им в социалните мрежи трябва да са професионални. Това е визитката, която осигурява клиентите”.

Какво да очакваме от новите книги за бизнес на издателство Locus publishing може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Източник: