агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Захариев: Това ще е векът на Китай

Си Дзинпин си осигури исторически трети мандат като лидер на Китай. Един от първите, които го поздравиха, беше руският президент Владимир Путин.

seo-blog7

“Китай очаква, че благодарение на тези решения и на стабилизирането на централното ръководство на партията и държавата, ще постигне реализацията на китайската мечта – връщате на Китай на подобаващо му от цивилизационна гледна точка  място в световната политика – Китай като непреодолим фактор в световните дела и определящ фактор за курса, който ще поеме светът”, коментира международният анализатор проф. Захари Захариев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира, че 21 век сигурно ще бъде наречен “Векът на Китай”, който ще бъде основен икономически и научно-технически фактор.

Още по темата

2 авг 2022 22:12

11

гръцки преводач Добрич

29 сеп 2021 22:22

13

По думите му страната определя 37% от нарастването на световната икономика за година и в голяма степен решава геополитическото разпределение.

Международният анализатор коментира близките отношения на Китай с Русия.

“Това е демонстрация по отношение на САЩ, че Китай не би се поддал на техните планове – да подобрим отношенията с Москва, като укрепим своите позиции по отношение на Китай”, заяви проф. Захариев.

Източник:

Вижте още:  Маймунче се роди в зоопарка в Стара Загора