агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Зам.-министър получил заплахи след проверка на ГКПП “Капитан Андреево”

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов се притеснява за живота си заради проверките на фирмата за фито-санитарен контрол на граничния пункт “Капитан Андреево”. Това заяви пред Bulgaria ON AIR самият той. Междувременно вчера депутати изслушаха Васил Димитров, който управлява лабораторията.

seo-blog7

По думите му четири институции са били на проверка там и няма констатирани нарушения. Димитров бе изслушан от парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията, където отговаряше на депутатски въпроси, свързани с извършаните от фирмата му санитарно-ветеринарните проверки на българо-турската граница.

От 1 април стартира една масова кампания срещу моята фирма, за да ми се изземе бизнесът, заяви той пред депутатите. Димитров посочи, че има заповед от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), която задължава всички проби да се карат в централната лаборатория в София, с което, според него, дейността му е практически спряна.

Веднага след като българските служби започнали проверка на единствената частна лаборатория, която взима проби от ТИР-овете с продукция от Турция, заместник-министърът на земеделието Христанов получил обаждане.

“Особеното на това послание е, че то дойде буквално на следващия ден, след като изисках пълната документация с ГКПП “Капитан Андреево”, каза зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

Натиск имало и към директора на Българската агенция по безопасност на храните. А върху работещите на самия пункт е въздействано с цел да напуснат работа, твърди зам.-министър Хрисанов.

Според Васил Димитров обаче репресиите на държавата започнали след посещението на премиера Кирил Петков на 1 април. Той смята, че е в ход кампания, която да изземе бизнеса му.

гръцки преводач Добрич

“Имах обаждане от лице, но на този етап не мисля да го кажа. Аз се притеснявам за сигурността си. Ще го кажа където трябва”, заяви Васил Димитров.

Вижте още:  Падането на Tesla от S&P ESG касае цялата индустрия

Пред депутатите той потвърди посочена от него в отворено писмо до медиите информация, че е получил телефонно обаждане от човек, близък до известен български бизнесмен, в което е получил оферта бизнесът му да бъде купен. 

Този човек ми съобщи, че въпросният бизнесмен има интерес към моя бизнес и го иска за себе си. Иска да купи фирмата ми и или ще му я продам на определена от него цена, или бизнесът ми ще бъде отнет с помощта на държавата, разказа Димитров, но отказа да назове конкретни имена.

А причината частната лаборатория да спре да работи е, че държавата искала сигурност и по-голяма печалба.

“Друга фирма няма да има. Това е гранична критична инфраструктура, там трябва да работи държавата, защото само тя може да осигури дългосрочна работа. Не да се притесняваме дали, ако на някой му писне и утре си тръгне, цялата граница ще се срине”, обясни зам.-министър Христанов.

Към момента пробите от товарите се носят за изследване до София. Това е причината и опашката от камиони на границата да е километрична. Зам.-министър Христанов обаче твърди, че има разбиране от турска страна и напрежението е измислено.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев по Bulgaria ON AIR

Източник: