агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Заплатите изостават от инфлацията, тази година трябва да се увеличат

Заплатите изостават от инфлацията, тази година трябва да се увеличат

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Темата за цените след празниците продължава да вълнува голяма част от българите. правляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. И тя каза, че за икономиките ще има затруднения”, коментира пред Нова тв бившият социален миристър Христина Христова.

Още по темата

1 яну 2023 21:07

197

гръцки преводач Добрич

1 яну 2023 09:25

172

По думите ѝ прогнозата за инфлацията в световен мащаб е поне до средата на годината тя да остане двуцифрен процент. Според нея трябва да се продължава да се мисли за подкрепа за най-беззащитните.

Георги Ангелов – старши икономист в “Отворено общество” обаче е на различно мнение. Според него миналата година е била толкова рискова и проблемна, че тази ще ни се стори по-добра. По думите му очакванията са инфлацията да намалява и да забравим, че е имало инфлация.

За него основният въпрос е, че миналата година скочиха цените, но и печалбите на фирмите. Сега по думите му, е важно да скочат и заплатите за да се балансира пазара на труда. Заплатите изостават от инфлацията и пазарният натиск е за вдигане и това трябва да се случи тази година.

“Заплатата трябва да изпреварва инфлацията, особено при такива свръх печалби, които се виждат от бюджета”, категоричен бе още Ангелов.

Източник:

Вижте още:  Непълнолетен шофьор с 1.2 промила алкохол е с опасност за живота