агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Започва отмяната на режима на уличното осветление в Лом

Започва отмяната на режима на уличното осветление в Лом

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

От днес поетапно започва отмяната на режима на уличното осветление в Лом, съобщи кметът д-р Георги Гаврилов.

Уличното осветление вече ще се пуска в 19:00 часа и ще се гаси в 6:00 часа. Технологичното време за преминаване към новия график за осветлението на всички места в централната част на града, кварталите и селата е 3 дни, уточни Гаврилов, цитиран от БТА.

Режимът на уличното осветление беше въведен на 21 януари 2022 година заради непосилните за общината сметки за ток. Уличните лампи се включваха от 18:00 до 23:00 часа вечерта и от 5:00 до 7:00 сутринта.

Тъмните улици доведоха до ръст на престъпленията през нощта, а злосторник използва тъмнината и запали в малките часове на нощта рампата за скейтборд в Дунавския парк в Лом, която беше изградена преди 5 години по проект с европейско финансиране и доставяше много радост на деца и младежи. При пожара съоръжението изгоря, а месец по-късно подпалвачът беше разкрит и заловен от полицията.

гръцки преводач Добрич

Икономиите на електрическа енергия от въведения режим, действащите мерки за ограничаване на разходите за ток в общинските структури и финансовите компенсации от държавния бюджет доведоха до решението за отмяна на режима и възстановяване на уличното осветление, заяви кметът Георги Гаврилов. 

Източник:

Вижте още:  Подготвиха компенсации за пенсионерите, получили по-малко през януари