агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Засега нямало причина ТЕЦ-София да премине на пестелив режим

Засега нямало причина ТЕЦ-София да премине на пестелив режим

seo-blog7

Снимка: Pixabay

“Към този момент не се виждат никакви индикации за проблеми за “Топлофикация София” във връзка със спрените доставки на руски газ”, заяви  Александър Александров – изпълнителен директор на дружеството, пред bTV.

“Имаме редовно сключен договор с обществения доставчик “Булгаргаз” и към момента има всички уверения от тях, че притока на газ няма да спре. Имаме разработени кризисни планове в случай на евентуално спиране на газа и да преминем на работа на мазут”, обясни Александров.

Имаме и законодателството, което ни задължава да имаме резервно гориво за определен период от време, което може да бъде използвано“, каза още той.

Изпълнителният директор на “Топлофикация София” отбеляза, че промяната на цената на парното в следващия отоплителен сезон зависи от решенията, които ще вземе КЕВР в началото на юли. Смятам, че биха могли да имат успех с минимално увеличение на цената на топлинната енергия, отбеляза той.

гръцки преводач Добрич

“Към този момент няма необходимост да влезем в пестелив режим на работа. В критичен момент, когато наистина доставките на газ бъдат прекратени, имаме определени количества мазут, с които можем да работим в продължение на 30-40 дни. Към момента такава необходимост няма”, заяви Александър Александров.


 

Източник:

Вижте още:  Индия налива $30 млрд. в електронната си индустрия