агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Защо Путин праща наемници в Украйна?

“Турция е взела решение да евакуира своето посолство в Киев. Персоналът ще бъде преместен на друго място. Това е показателно. Искам да напомня вчерашния безуспешен опит на Турция и срещата на дипломатическия форум. Очакваше се, че няма да се разберат. Днес на този форум се изказа турският президент и той декларира, че ще направи всичко възможно да бъде преустановен този конфликт”, каза Георги Димов в студиото на “Денят ON AIR”.

seo-blog7

“По-важното в случая е кога тази война ще приключи. Първият вариант – този, който напада, да си изпълни целите. На мен обаче не са ми ясни целите им, особено странното поведение на прехвалената руска армия, която действа изключително некоординирано – с огромни слабости в логистиката, с едно мятане на бомби. Не виждаме много от компонентите на една добре организирана армия”, посочи общественикът Пламен Юруков.

Според него украинската страна, заедно с партньорите, които я подкрепят, първо е спечелила информационната война.

“Украинската армия по численост и по модерно въоръжение е трета в Европа. 8 години има много сериозна подготовка от НАТО. Нейната атака в момента е по-разумна, тя няма големи поражения. Излязоха официални коментари, които сочат, че е нормално украинците да са очаквали това нещо. Тепърва ще видим украинската армия. Тя излиза, атакува и с много малки жертви се прибира”, изтъкна Юруков пред Bulgaria ON AIR.

А относно това защо му трябват на Путин наемници, Димов каза, че е очевидно, че не може да се справи сам със своята армия.

Той коментира и домакинската роля на Турция в преговорите между Украйна и Русия.

Вижте още:  Прилив на българи и англичани по морето, силен ли ще е сезонът?

“В момента има заявени четири кандидатури за евентуално посредничество. Турция много правилно не зае открито страна. Фактически иска да продължи отношенията си  и с Москва, и с Киев. Турция не се присъедини към санкциите и не затвори въздушното си пространство”, обясни Димов.

гръцки преводач Добрич

И двамата събеседници са категорични, че за да бъде една държава посредник в подобни преговори, тя трябва да притежава авторитет и довериe, да бъде независима.

“ЕС преживя един катарзис. Германия преосмисли цялата си политика за сигурността, за финансиране на военния си сектор. Европа разбра, че не може да не бъде обединена”, подчерта Юруков.

Според него ЕС трябва да се замисли за лидерите, които издига – не бива да има пазарлъци между отделни партии, а е нужно да се избират хора, които могат да свършат работата на високо и добро ниво.

Гостите в студиото са на мнение, че е време Русия без Путин да “погледне” към Европа.

 

Източник: