агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Завършилите във ВУЗФ са в топ 3 на най-високоплатените специалисти в сектор “Икономика” в България за 2021

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) продължава да държи едно от водещите места сред най-добрите университети в направление „Икономика“ в новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2021 година. Всяка година класацията подрежда всички висши училища в България по професионални направления на базата на различни показатели, сред които учебен процес, научна дейност, учебна среда, реализация на завършилите на пазара на труда, облагаем доход на завършилите, ниво на безработица сред дипломантите на различните висши училища и др.

seo-blog7

В направление “Икономика” ВУЗФ за поредна година е класирано на четвърто място. Данните сочат, че през последната година облагаемият доход на завършилите във ВУЗФ се е увеличил – от 2354 лв. до 2627 лв., което нарежда ВУЗФ на трето място в класацията по този показател.

В същото време класацията показва, че завършилите бизнес университета успяват да се реализират още по-добре на пазара на труда, а коефициентът на безработица сред дипломантите във висшето училище е сред най-ниските спрямо тези на другите университети в страната (2.75%). Процентът на приложение на придобитото висше образование  на пазара на труда сред дипломантите на ВУЗФ се запазва изключително висок – над 60%, което отрежда на висшето училище трето място по този показател.

И тази година в топ петицата на Рейтинговата система на висшите училища в България в направление “Икономика” място намират две държавни висши училища и три частни. На първо място е СУ “Св. Климент Охридски”, който е следван от Американския университет в Благоевград, УНСС, ВУЗФ, а петото място се заема от Нов български университет.

Вижте още:  Китай следи какво се случва с Путин и бърза да изгради икономическа стена

ВУЗФ е сред малкото университети в България, които предлагат всяка година обучение в нови и модерни дисциплини, отговарящи на нуждите на бизнеса и пазара на труда. От академичната 2021/2022 година студентите във всички специалности във ВУЗФ придобиват знания и умения в сферата на личните финанси, финансовите технологии и кръговата икономика, които се преподават във всички специалности. Обучението във финтех направлението се реализира съвместно с Българската финтех асоциация.

През 2021 г. две от счетоводните специалности на висшето училище – бакалавърската програма “Счетоводство, одит и финанси” и магистърската специалност “Счетоводство, одит и корпоративен анализ”, получиха международна акредитация от ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants, Великобритания).

Стремежът на университета е непрекъснато да повишава качеството на обучението и удовлетвореността на своите студенти чрез внедряване на модерни, иновативни и високотехнологични форми и методи на преподаване и предоставяне на електронни административни услуги, които го издигат до водещ бизнес университет в България.

гръцки преводач Добрич

Приемът за летен семестър на учебната 2021/2022 във ВУЗФ вече е отворен. Той ще продължи до края на февруари 2022 г. Всеки, които желае да стана част от най-добрия бизнес университет в България може да кандидатства онлайн на https://vuzf.bg/kandidatstvay-sega.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Намира се в гр. София и разполага с модерна база и с напълно интегрирана система за дистанционно кандидатстване, прием и обучение на студенти.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът поддържа Лаборатория за научно-приложни изследвания – VUZF Lab, която целогодишно анализира и предлага решения по актуални финансови, икономически и други казуси както на национално, така и на международно ниво.

Вижте още:  Въпреки санкциите: Количествата петрол от Русия достигат петмесечен връх

Научете повече на vuzf.bg

Източник: