агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Здравният министър: Да се криминализират престъпленията срещу медици

Здравният министър: Да се криминализират престъпленията срещу медици

Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пристигна тази вечер в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник, за да се срещне с медицинската сестра, която вчера бе нападната и бита от пациент. Пред журналисти той заяви, че ще настоява в най-кратки срокове насилникът да бъде наказан.

Нападнатата медицинска сестра в Перник е с тежка психическа травма, съобщи след срещата си с нея министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. Той е убеден, че тя по никакъв начин не е предизвикала агресията.

„Жената е изключително травмирана. С комоцио е, има частичен хоризонтален нистагъм. Иначе няма животозастрашаващо състояние. Но психическата травма е много тежка. Тя трябва да почива и да се разтовари. След това, според мен, ще трябва да има и срещи с психолог”, каза Меджидиев, цитиран от БНР.

Министърът ще настоява в най-кратък срок извършителят да бъде наказан.

„Вече има доколкото знам пет осъдени, т.н. насилници. За мен това престъпление трябва да се криминализира. Това за мен е много тежко престъпление срещу хората, които се грижат за човешкия живот. Това е абсурдно поведение. Аз още утре ще се срещна с министъра на вътрешните работи и с министъра на правосъдието и ще коментирамв максимално кратък срок на този човек да му бъде потърсена съдебна отговорност и да бъдат взети решения”, заяви министър Меджидиев.

Източник:

Вижте още:  Сцена от Рождество Христово представят в парк "Възраждане"