агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Жители на “Красно село” на протест срещу кмета на района Росина Станиславова

Жители на “Красно село” излязоха този следобед на протест с искане за оставката на кмета на района Росина Станиславова. Недоволството е оглавено от граждански инициативен комитет.

seo-blog7

Над 100 души са се събрали пред сградата на районната администрация и искат оставката на районната кметица. Протестиращите са недоволни от работата на Станиславова, която спечели изборите през 2019 г.

“Нашият комитет вече 2 г. се бори срещу безобразията и закононарушенията на Росина Станиславова, но образуваните прокурорски преписки и производства от КПКОНПИ преляха чашата”, обявиха организаторите на протеста, който се състоя пред сградата на община “Красно село”.

Още по темата

2 дек 2021 12:47

10

23 авг 2021 11:12

гръцки преводач Добрич

17

“Красно село тъне в боклук и дупки, а парите от бюджета изтичат в незнайни посоки. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Състоянието на зелените площи е ужасяващо”, твърдят жителите на квартала, излезли на протест.

Те вече са инициирали и създаването на инициативен комитет, който в следващите дни ще събира подписи за премахването на кметицата.

В работата на Росина Станиславова липсва каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община, твърдят още нейните съкварталци.

От организаторите посочиха, че са поканили на протеста и политици от “Демократична България” – партията, която издигна Станиславова за районен кмет, но те на този етап не са дошли на събитието.

Станиславова бе избрана за районен кмет преди две години, но името й вече бе замесено в скандал.

Вижте още:  Настимир Ананиев ще съди Трифонов заради твърденията му за Nexo

В края на месец август тази година КПКОНПИ установи, че кметът на столичния район “Красно село”, като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Счита се, че това е конфликт на интереси, заради което е наложена глоба в размер на 5 000 лв., съобщиха тогава от комисията.

Само преди няколко дни пък – на 2 декември, служители на дирекция “Противодействие на корупцията” в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) влязоха в столичната община “Красно село” във връзка със сигнали за закононарушения при няколко обществени поръчки.

От Комисията уточниха тогава, че се проверяват и данни за фиктивни назначения и неправомерно разходване на публични средства с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Източник: