агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

12 г. по-късно двойният убиец от “Соло” е арестуван в Узбекистан

Илиян Тодоров изчезна безследно след първоначалната оправдателна присъда срещу него. Осъденият за двойното убийство пред дискотека “Соло” Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, научи БНР. Той е арестуван на летището в Ташкент при опит да излети за Истанбул. Тодоров е бил спрян заради съмнения за фалшив паспорт.

seo-blog7

След експертна оценка на снимки от Националния институт по криминалистика към МВР е потвърдено, че става дума именно за изчезналия пред повече от 12 години мъж, осъден за двойното убийство пред столичната дискотека. Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция, допълват близки до случая.

Прочети още: Десетки убити и ранени при сблъсък на два влака в Гърция

Върховният касационен съд осъди Тодоров на доживотен затвор. Преди това първоинстанционният съд не намери достатъчно доказателства за вината му и го освободи от ареста. След това Илиян Тодоров изчезна безследно от родното правосъдие.

Прочети още: Хиляди са жертвите на катастрофалните земетресения в Турция и Сирия

Той трябва лежи до края на живота си в затвора за убийството на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей и на отбора на “Славия”, и на 24-годишния Васил Александров.

Снимка, архив: БГНЕС
Източник

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Още 7000 пенсионери получават по 75 лв. за ваксинация