агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Двуседмична идеална почивка в Европа според Chat-GPT

Каква е перфектната европейска почивка според Chat-GPT?

Авангардният инструмент за изкуствен интелект изглежда ще революционизира работата, която вършим, и начина, по който работим. Но какво да кажем, когато става въпрос за забавните неща? Говори се, че ботът може да ви помогне с всичко – от създаване на плейлист до планиране на пътуване. Затова е време да се изпробва.

seo-blog7

Euronews Travel помоли Chat GPT да планира двуседмично пътуване без лимит в бюджета из Европа. Ето какво се получи.

Пътуването на вашите мечти, според бота

В случай, че не сте чували за него, Chat GPT е популярен чатбот, разработен от Open AI. Потребителите му задават въпроси и той използва маси и маси от данни, за да даде уникален, силно персонализиран отговор. Въпреки че не „мисли“ като човек, това е най-близкото нещо, което е разработено досега.

Ето го и разговора с бота:

Euronews Travel: „Здравейте, Chat GPT. Бихте ли планирали мечтана почивка из Европа за мен? Имам неограничени пари и пътуването трябва да продължи две седмици. Не ме интересува къде отивам или какво правя. Зависи изцяло от вас!“.

Chat GPT: „Здравейте! Ще се радвам да ви помогна да планирате вашата мечтана почивка из Европа. С неограничени пари и две седмици за пътуване има безкрайни възможности. Ето предложение за маршрут:

Ден 1 – 3: Париж, Франция

гръцки преводач Добрич

Започнете пътуването си в Града на любовта. Посетете Айфеловата кула, Лувъра, Нотр Дам и Монмартър. Насладете се на вино и сирене в местно кафене или на речен круиз по Сена.

Въпреки че Chat-GPT може да е не разбира от любов, но не изпуска от око новините. В момента Париж е обхванат от бурни вълнения заради плановете на правителството да повиши националната възраст за пенсиониране.

Вижте още:  Благой Георгиев взима децата в Бали! Джизъса едва склонил Златка да пусне малкия Благо

Освен това френската столица рутинно е определяна като една от най-надценените туристически дестинации в света, въпреки че други градове се издигат в злощастните класации“.

Прочетете още: Какво ще промени ChatGPT в технологиите?

Ден 4 – 6: Рим, Италия

След това се насочете към Вечния град. Разгледайте древните руини на Колизеума и Римския форум и се разходете из улиците на Трастевере. Не забравяйте да опитате сладолед и пицата, докато сте там!“.

Ден 7 – 9: Барселона, Испания

От Рим пътувайте до оживения град Барселона. Посетете прочутата Саграда Фамилия, разходете се по Рамблас и се насладете на тапас и сангрия в местен бар. Направете еднодневна екскурзия до Монсерат за някои зашеметяващи гледки“.

Chat GPT навлече критики по много причини, от измисляне на нови неща до създаване на отговори, които дискриминират пол, раса и малцинствени групи. Но ако сте обръщали внимание на избора му, изглежда, че може да се добави още един към този списък: той е ужасно прост. Една от причините за това е, че генерира отговори въз основа на съществуващ писмен материал. Това означава, че те често са неоригинални и скучни.

Ден 10 – 12: Амстердам, Холандия

Продължете пътуването си до Холандия и разгледайте очарователните канали на Амстердам. Посетете музея на Ван Гог, къщата на Ане Франк и Държавния музей. Вземете велосипед под наем и разгледайте града като местен жител“.

Ще трябва да се уверите, че Chat GPT знае повече за вас и вашата идея за „мечтана“ почивка. Амстердам е известен като дестинация за психотропни вещества и разврат, въпреки че градът наскоро се опита да изчисти имиджа си, разкривайки кампания „Стой далеч“, за да отблъсне досадните британски туристи.

Вижте още:  Непоносимост: Добромир Гущеров глези доведеното си внуче, а не поглежда децата на Светлана

Ден 13 – 14: Санторини, Гърция

Завършете пътуването си с релаксиращ престой на красивия остров Санторини. Насладете се на зашеметяващите залези, плувайте в чистите сини води и направете обиколка с лодка около острова. Това ще бъде идеалният начин да приключите вашето европейско приключение“.

Известно е, че Санторини е пълен с двойки и младоженци. Може би не е най-доброто място за самостоятелно пътуване.

Прочетете още: Защо България е толкова бедна според Chat GPT?

Chat GPT завърши общуването с приятно малко напъствие, пише Euronews Travel: „Този маршрут е само предложение и можете да го коригирате според вашите предпочитания. С неограничени пари можете да подобрите настаняването си, да резервирате частни екскурзии и да добавите допълнителни спирки до вашия маршрут.

Насладете се на мечтаната почивка!“.

Създаде ли Chat GPT мечтан маршрут?

Изкуственият интелект направи полуразумно пътуване, знаейки също толкова малко за потребителите и какво искат. Въпреки че е очевиден избор, посещението на тези три столици и две големи туристически дестинации би отметнало няколко полета, особено ако сте нов в Европа.

Euronews Travel отбеляззва, че по средата на отговора е имало мрежова грешка и е трябвало да изпратият отново въпроса си към ИИ. Отговорът, който е дал втория път, е бил напълно различен.

Но какво пропусна?

Първо, изглежда, че ботът не обръща внимание на климатичната криза. Той избра пътуване с много въглеродни емисии, като не взе предвид възможностите за пътуване без полет. Това най-вероятно се е случило поради наличието на неограничен бюджет, но дори богатите трябва да се насладят на чудото на бавното и сънливо пътуване.

Вижте още:  Лорд Евгени Минчев: Три синджира роби по Малина, Немска да патентова прическата си! (И още + снимки)

Chat GPT също беше много, много обобщаващ. Тези места са добро начало, но опитният пътешественик би искал да види повече места, които са под радара.

По-дълбоко, той предполагаше, че хората споделят неговата роботоподобна ефективност: такова главоломно пътуване би накарало повечето да се чувстват изтощени, с много малко шансове наистина да се потопят в избраната дестинация.

Но тъй като Chat GPT дава различен отговор всеки път, никога не знаете каква почивка може да планира за вас.
Източник