агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

След скандала с фалшивите пенсии: Бащата на Тита остана без работа

Бащата на певицата Тита – Милен Пенчев, вече не заема поста шеф на НОИ – Силистра, твърди “България Днес”. Информацията беше официално потвърдена от институцията в дунавския град. На мястото на Пенчев от няколко месеца е назначено друго лице. Държавният служител бе с обвинение за издаване на фалшиви документи за получаване на висока пенсия. Въпреки че съдът го върна на мястото му, таткото на Тита все пак вече не изпълнява длъжността след скандала, в който се набърка. Според негови близки от града Пенчев се опитва да започне собствен бизнес, но случилото се още хвърля негативна сянка върху името му. Той едва ли би започнал друга държавна работа, затова единствена възможност остава да се насочи към частния сектор, но и там среща немалко пречки.

seo-blog7

 

“Скандалът много се раздуха, а Силистра е малък град. Никой не би тръгнал да прави общ бизнес с таткото на Тита, за да си няма проблеми”, казват бившите му колеги. Бащата на Тита бе арестуван с още 10 души преди четири години при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и полицията в Силистра. Обвинението към задържаните бе за източване на пари от държавния бюджет, като са облагодетелствани хора, които са искали да получават максимална пенсия.

 

Говорителят на специализираната прокуратура Сийка Милева поясни тогава, че “услугата” се заплащала от самата стойност на отпуснатите пенсии. Дебитните карти на пенсионерите оставали в членовете на групата до издължаване. Пострадалите са подписвали и пълномощни, с които участниците в схемата лично посещавали пощенските клонове, от които са теглили самите пенсии. С тези отбелязвания служителите знаели, че това са близки до директора хора. По този начин самите пенсионни досиета се изготвяли по-бързо и безпроблемно, не се извършвали нужните проверки.

Вижте още:  Тони Стораро почерпи с калкан Василис Карас

 

Директорът на НОИ – Силистра, диктувал по телефона на началничката на отдел “Отпускане на пенсии” лични данни на лица, които са искали да получават пенсии. Тя е записвала на бележка абревиатурата: СМЧ – Пенчев – т.е. “Силно мой човек – Пенчев”. Впоследствие Специализираната прокуратура със свое постановление отмени всички мерки спрямо Пенчев и го върна на работа като директор на Националния осигурителен институт (НОИ) в Силистра.

 

гръцки преводач Добрич

“По повод на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция. Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на баща ми с цел сензация. Второ, аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това”, избухна след скандала Тита, която подкрепя родителя си през цялото време.

Източник: