агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Пазарът на биткойн достигна рекорд

Пазарът на биткойн достигна рекорд, самата криптовалута също е близо до нов връх

Общата стойност на пазара вече надмина предходния исторически рекорд от $1,28 трлн. Цената на биткойна е близо до исторически връх и най-верните поддръжници на дигиталните валути са нащрек за невиждано досега ниво. Но по отношение на пазарната стойност токенът вече за кратко достигна рекорд.

seo-blog7

Още по темата: Какво означава Bitcoin halving и как това се отразява върху цената на BTC

Пазарната капитализация на биткойн достигна 1,35 трлн. долара, като надмина върха от 1,28 трлн. долара от ноември 2021 г., сочат данни на CoinGecko. Това е месецът, в който токенът скочи до 68 991,85 долара в апогея на бичия си поход от времето на пандемията.

Оттогава насам предлагането на биткойн се е увеличило, извеждайки капитализацията му до нови нива на фона на последното рали на най-старата криптовалута. Най-големият дигитален актив поевтиня с 1% до 66 928 долара към 13:30 ч. във вторник в Сингапур, след като по-рано достигна 68 804 долара.

Прочетете още: Къде да съхранявам криптото си?

Пазарната капитализация на биткойн е рекордно висока

Исторически погледнато, рекордната пазарна стойност “е по-надеждният ценови сигнал, че започва нова фаза на текущия пазар”, каза Дейвид Лоуант, ръководител на изследванията в крипто брокера FalconX.

Още по темата: SEC одобри първите 11 Bitcoin ETF

Търсенето от страна на новите американски борсово търгувани фондове за търговия с биткойн, както и очертаващото се намаляване на ръста на предлагането на токена, подхраниха последния ръст. ETF-ите от компании като BlackRock Inc. и Fidelity Investments са привлекли нетни притоци на стойност над 7 млрд. долара от дебюта си на 11 януари.

гръцки преводач Добрич

Спекулативният устрем се завърна и в по-широк план в криптовалутите – от подкрепени с много ливъридж залози на пазарите на деривати до двуцифрен растеж в рамките на деня при меме монетите. Това подсказва, че пазарът на цифрови активи е потенциално уязвим към обрат, ако потоците от ETF започнат да намаляват и оптимизмът се охлади.

Вижте още:  Укpaински бeжaнци щe мoгaт дa oткpивaт бaнкoви cмeтки y нac пo yлecнeн нaчин

Източник