агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

2 млн. евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция

2 млн. евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Близо 2 милиона евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция в периода до 2027 година, предаде БНР.

Сред приоритетите по програмата са подпомагане на бизнеса в зеления преход и интегрираното териториално:

Заложените мерки в програмата за справяне с нелегалната миграция, която поставя сериозни предизвикателства в момента, може да започнат най-кратки срокове, отчитат от Комитета за наблюдение. 1,7 млн. евро ще бъдат насочени към обучения и обмяна на опит за повишаване на капацитета на полицейските управления за справяне с миграцията.

Ще бъдат финансирани още мерки за подобряване на сигурността, както и за доставка на специализирано оборудване за техническа готовност на проектните партньори. Такива от българска страна ще бъдат областните дирекции на Министерството на вътрешните работи в Хасково, Ямбол и Бургас.

гръцки преводач Добрич

Сред приоритетите по програмата са още подпомагане на бизнеса в Зеления преход и интегрираното териториално развитие, като общият бюджет на програмата е 34 милиона евро.

От Комисията за наблюдение отчитат и напредъка за трансгранично сътрудничество за предходните шест години. По програмата са били финансирани общо 101 съвместни проекта на стойност 29 милиона евро.

Изпълнението на 98 от тях е приключило успешно, а изплатените средства са близо 25 милиона евро.

 

Източник:

Вижте още:  Експерт: План за газа няма, кабинетът работи с хипотези и твърдения