агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

6 причини при които диамантените гоблени могат да помогнат при тревожност и депресия

Диамантени гоблени на достъпни цени

risuvane-diamanetni-gobleni

seo-blog7

Доказано е, че изкуствата и занаятите помагат значително на хора които имат проблеми свързани с тревожност и депресия. Един чудесен начини, за да се възползвате от тези ползи, е да пробвате да залепите диаманти върху гоблен правейки мозайка. Рисуването с диаманти е разновидност на рисуването с бои, като върху платното се нанасят “диамантени” кристали.

Рисуването с диаманти е релаксиращо и вдъхновяващо занимание за много хора от всякаква възраст. Специфичните ползи обаче са много повече от удоволствието и релаксацията. Нека разгледаме 7 от тях:

1. Повишаване на самочувствието: Процесът на изработване и завършване на една диамантена картина може да бъде много полезен за подобряване на самооценката и увереността ви. Показването на завършената диамантена картина ви дава възможност да се гордеете с работата си. Това може да бъде стъпалото, от което се нуждаете, за да имате увереност да постигнете по-големи и по-важни неща в живота.

2. Емоционално освобождаване: Едно от най-големите предимства на рисуването с диаманти е, че то ви дава здравословен отдушник за изразяване и освобождаване от чувства и страхове. Когато не сте в състояние да изразите себе си, но искате да освободите емоциите си, изработването на нещо може да ви помогне да го направите.

3. Облекчаване на стреса: Борбата с депресията, тревожността или една емоционална травма може да бъде много стресираща, както физически, така и емоционално. Изработката на диамантени гоблени може да се използва за облекчаване на стреса и за отпускане на тялото и ума.

4. Отвлича вниманието от проблемите: Рисуването с диаманти може да ви помогне да отвлечете вниманието си от негативните чувства. Занимаването на ума може да насърчи негативните натрапчиви мисли да се оттеглят на заден план, което ще ви позволи да се чувствате по-позитивно и по-добре със себе си.

Вижте още:  Преди сезона: Много зимни курорти са без лаборатории за COVID-19

5. Увеличаване на допамина в мозъка: Допаминът е невротрансмитер, произвеждан в мозъка, който повишава настроението и ви кара да се чувствате по-щастливи. Той контролира движенията и емоционалните реакции и влияе пряко върху центъра на удоволствието. Изследванията показват, че участието в художествени проекти, стимулира производството на допамин в мозъка ви, което води до по-щастливо настроение.

гръцки преводач Добрич

6. Подобряване на способността за решаване на проблеми: Докато рисувате, вие използвате същата част от мозъка си, която използвате, когато решавате проблеми. Това води до подобряване на способността за решаване на проблеми, защото решавате прости задачи.

Диамантени гоблени ЕМ АРТ

Мога да говоря от опит че хора които страдат от тревожност и депресия заниманието със диамантена живопис им е помогнало и в двете състояния. Тези благоприятни ефекти не зависят от уменията или талантите на човека. Това е процес, който помага за изграждането на правилните навици, които определят живота ни.

Ако страдате от различни форми на депресия и/или тревожност, рисуването с диаманти предлага отличен, естествен начин да се противопоставите, забавлявайки се и правейки нещо много готино. Това е идеален проект “Направи си сам” за начинаещи и напреднали художници.