агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Александър Томов: Задават се избори на 12 март

Служебният кабинет да не внася бюджет – това е антиконституционно. Няма разлика между служебен и редовен кабинет, за да се внесе бюджетът на Р България. Беше длъжен министърът на финансите да внесе бюджет. Това заяви икономистът проф. Александър Томов в студиото на “Денят ON AIR”.

seo-blog7

Той обвини президента Радев и служебния премиер Гълъб Донев, че се страхуват да разкрият реалните цифри, защото трябва да се обясни какъв е дефицитът, откъде идва и как да ще се справят с него.

“Това е подсъдно, Конституцията е казала много ясно, че правителството внася бюджета на страната. Това че президентът ги бил назначил, не означава, че нямат политическа отговорност, самият президент трябва да се намеси. Ние трябва да приемем кризисен бюджет, за да не стигнем до спираловидна дългова криза”, заяви проф. Томов пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът коментира, че ако се удължи Бюджет 2022, тока ще доведе до нови кризи, защото той не е правен на основата на 20% инфлация.
 
“Парите няма да стигнат, става проблемно за училища, болници – трябва да правят нарушения, за да могат да си плащат. Изумен съм защо се прави това. Има много “политици”, които говорят наизуст, без да си правят сметките”, добави проф. Томов.

Гостът подчерта, че все по-активно се говори за нови предсрочни избори на 12 март.

“Трябва да свикнем, че изборите не отменят професионализма. Страната влиза в особена криза. Няма спокойствието, което имахме преди 15-20 г. ако не се направят големи структурни промени, вероятно 2-3 г. ще увеличаваме дълга. Ще вземем дълг, не за да се развиваме, а за да издължаваме стария и да правим социални плащания”, коментира още проф. Томов.

Вижте още:  30 украинчета тръгват на занималня в Свети Влас

Източник:

гръцки преводач Добрич