агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Автомобилите на НЗОК гълтат 200 хил. лв. годишно за гориво

Близо 200 хил. лева на година харчи Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за зареждане на автомобилите си с гориво. Това става ясно от обществена поръчка на касата, публикувана в Агенцията за обществени поръчки.

seo-blog7

Тя е за доставка на горива за следващите три години. Според поръчката това ще струва 597 600 лв. с ДДС за целия период, което означава, че НЗОК се кани да плаща точно 199 200 за зареждане на автомобилите си за една година. В предмета на поръчката се включва доставка на бензин А 95; бензин А 98 и дизел с прогнозни количества за трите години:

1. Бензин А 95 – 165 000 литра;

2. Бензин А 98 – 100 литра;

3. Дизел – 28 000 литра;

Доверието в медицинските аргументи е загубено. Много често се намесват други в аргументацията, а не се слушат лекарите. Така управителя…

гръцки преводач Добрич

Според информацията в търга посочените количества са ориентировъчни и са изчислени на база минал период. От НЗОК информират още, че ще закупуват съответните количества горива съобразно нуждите си и не се задължават да закупят цялото количество за конкретен вид гориво, като си запазват правото да закупуват по-големи количества от посочените за конкретен вид гориво.

Actualno.com разполага с предишния договор от началото на 2019 година, който касата е подписала с фирмата “Анри 64 – Андрей Кехайов” – собственост на доц. д-р Андрей Кехайов, бивш председател на Българския лекарски съюз. Тогава НЗОК търси по-сериозни количества горива – 220 хил. литра бензин А95, 300 литра бензин А98 и 40 хил. литра дизел. Цената, която тогава е платена, е 519 240 лева с ДДС, което означава, че касата е платила над 173 080 лева на година, а разликата спрямо текущата поръчка идва от сериозния ръст на горивата в последните години.

Вижте още:  Статистика коронавирус

Сред изискванията на касата сега е и трите вида гориво да се закупуват чрез карти за безналично разплащане. Затова и разделянето на обществената поръчка за 3 доставчика не е целесъобразно, защото според тях при възлагане на поръчката на повече от един изпълнител ще се затруднят зареждането с гориво, контрола за спазване на въведените в НЗОК правила и норми на разходване на гориво, както и отчитането и заплащането на извършените дейности.

В търга е записано и че зареждането на автомобилите от бензиностанциите на избрания изпълнител трябва да става от пломбирани бензиноколонки, проверени и минали периодичен преглед. Изпълнителят трябва да разполага с минимум един търговски обект (бензиностанция) във всеки един от 27-те областни града в страната. Във всяка една от бензиностанциите трябва да е налице и устройство за карти за безналично плащане. 

Източник