агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Българите се готвят да празнуват Великден. Засилен интерес по хотелите

Засилен интерес на български туристи по Северното Черноморие. Хотелиерите, които не са приютили украински бежанци се подготвят да посрещат туристите.

seo-blog7

Така, например около 40% от местата в хотелите в Балчик вече са резервирани за Великденските празници. Интересът по традиция е от страна на туристи от България и Румъния. Заради инфлацията обаче, цените тази година ще бъдат поне с 20% по-високи.

Тази година в Балчик очакват повече гости за Великденските празници в сравнение с миналата. Според хотелиери, интересът щеше да е по-голям, ако беше отпаднало изискването за зелени сертификати към северната ни съседка.

Още по темата

9 апр 2022 15:38

61

4 апр 2022 14:03

гръцки преводач Добрич

156

1 апр 2022 08:35

138

“Ще бъдат отменени от 15-ти май. Какъв е смисълът, какво пречи да бъдат отменени от 15-ти април, за да могат в края на месец април и в началото, 2-ри май мисля, че беше официален празник в Румъния, нашите гости да могат спокойно да почиват в България.” – пита пред БНТ хотелиерът Виктор Лучиянов.

Той казва, че към момента в хотела няма отменени, а само отложени резервации и добави, че тези, които са платили предварително, има възможност да им върнем парите или да изчакат за следваща година или за края на лятото, ако все пак нещата се променят.

Лучиянов коментира, че дори за този момент няма да повишава цените на нощувките, тъй като се е възползвал от компенсациите, които държавата отпуска заради високите цени на тока. Други собственици обаче казват, че са принудени да вдигнат цените заради инфлацията.

 “Може би с 20%-25% сме вдигнали цените, за да можем да посрещнем качествено туристите, които ще дойдат. Ресторантите ни също вдигнаха цените, пак с около 20%.” – признава Мариана Иванова- управител на хотел

Вижте още:  Токът - двойно по-скъп от началото на годината

  “Ние се опитваме да не правим драстични увеличения на цените, но все пак за тази година между 10% и 20% ще трябва да ги вдигнем.” – казва Сослан Кокаев, управител на хотел

Тази година румънските туристи нямат интерес към пакетите “ол инклузив”, казват хотелиери.

    “Те търсят свободно посещение на ресторанти, свободно движение по исторически забележителности. Това, което предлагаме в момента като великденски пакети, са нощувка плюс закуска с официален обяд на самия Великден.” – казва Виктор Лучиянов, хотелиер

Войната в Украйна ще има негативни последствия за летния туризъм, казват от бранша, но не крият надежда да разчитат и тази година на летовници и от Германия и скандинавските страни.

Източник: