агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Безопасно ли е сами да пръскаме срещу хлебарки?

пръскане срещу хлебарки

seo-blog7

Хлебарките са сред основните вредители, с които се сблъскваме в ежедневието си. Те могат да са се настанили в дома ни, из общите блокови части, в офиса или вилата ни. Явяват се не просто нежелани от нас натрапници, а източник на множество зарази, някои от които особено сериозни и животозастрашаващи. Своевременното пръскане за хлебарки е наложително, но дали е безопасно сами да пръскаме срещу тези вредители?

Традиционни химически препарати срещу хлебарки

Няма да изреждаме марките на различните марки спрейове, аерозоли или прахове, които се предлагат в търговската мрежа за пръскане за хлебарки. Всички те не са професионални препарати, водещи до траен ефект що касае борбата с хлебарките. При директно пръскане срещу хлебарки с тях из засегнатите от вредителите площи, вероятно ще видите с очите си, че имат способността да ги унищожават, но това не важи и за вече снесените от тях яйца. Само след около месец те биха се превърнали в зрели индивиди, пъплещи навсякъде около вас и размножавайки се отново.
Безразборното пръскане за хлебарки обаче може да е не само неефективно, но и опасно начинание. От една страна вие няма как да се снабдите с качествени препарати, каквито използват фирмите за борба с вредители. В случай, че решите да се доверите на конвенционалните аерозоли, хлебарките бързо ще развият резистентност към тях и ще продължат да ви безпокоят. Най-важното е, че безразборното пръскане крие рискове за човешкото здраве. Вече има немалко случаи, в които на пазара са предлагани силно токсични препарати за пръскане срещу хлебарки, които са опасни не само за инсектите, но и за бозайниците, каквито сме ние и домашните ни любимци. Рисковете да навредите на себе си или на тях са огромни.
Естествено, освен традиционните препарати срещу хлебарки, които се предлагат в аптеките и по магазините, из информационната мрежа ще попаднете и на много народни методи за справяне с тези гадинки. Повечето от тях не крият рискове за човешкото здраве, но и ефекта, който се постига с тях, е близък до нулев.

Вижте още:  Какво ще стане с лихвите по кредити и депозити?

Народни методи

Много популярни са народните рецепти, в които се смесват боракс и салицилова киселина (и двата изброени консерванта вече за забранени за продажба в повечето държави ) или захар. Така полученият разтвор се използва за обработки срещу хлебарки. Твърди се, че каша от варена леща или пък камфор, поставени в ъглите на жилището, ще прогони натрапниците. Дават се съвети относно това как бирата привлича инсектите и дори се препоръчва в жилището ви винаги да има намокрена с бира кърпа, върху която те биха се събрали и унищожаването им ще е лесна работа за вас. Както сами се досещате обаче подобни методи неминуемо ще доведат до провал при борбата ви срещу тези вредители.
По отношение на пръскането за хлебарки няма как да не споменем и съставката придобилата широка популярност, а именно фипронил, който се използва и при борбата срещу колорадските бръмбари. Вероятно до вас не е стигнала информацията обаче, че той е силно токсичен и с него е забранено да се пръска поради факта, че води до масовото измиране на медоносните пчели. Опасен е дори и за някои бозайници, особено зайци. В конкретния случай бихте могли сами да си отговорите дали е безопасно сами да пръскате срещу хлебарки.

Професионален екип срещу вредители

Единственият ефективен метод за борба срещу тези вредители е да се обърнете към лицензирана ДДД-фирма. Екипите, работещи в тези фирми, са преминали специализиран курс на обучение и препаратите, които използват, са разрешени за употреба от здравните власти в страната ни. Това означава, че ще получите качествено обслужване, водещо до трайно справяне с нашествията от хлебарки и същевременно няма да е застрашено вашето здраве или това на домашните ви любимци. На съвсем разумни цени бихте си осигурили безопасно и ефективно решение на справянето ви с проблема, свързан с нашествията от тези вредители. Такава фирма е и Бран Инсект ЕООД.

Вижте още:  Разван Бланита преди Investor 20: За еМАГ Черният петък е като Коледа