агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Бизнесът напусна срещата със синдикатите за доходите

Бизнесът напусна срещата със синдикатите за доходите

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Представителите на работодателите напуснаха обидени организираната от вицепремиера Гълъб Донев среща с тях и синдикатите. На нея трябваше да се обсъдят доходите до края на тази и през следващата година.

Председателят на АИКБ Васил Велев обясни, че са си тръгнали заради поведението на синдикатите.

“Поведение от страна на синдикатите, което не можем да го окачествим като диалог и търсене на решение. И понеже никой не е дошъл тук да бъде овикван, работодателите си тръгнаха”, каза той.

Велев обяви, че работодателите не могат да обсъждат никакви предложения, преди да видят макрорамката на бюджета за следващата година и какъв ръст на икономиката и каква инфлация се залагат.

гръцки преводач Добрич

Конфликтът е породен от настояването на КНСБ да се увеличи минималната работна заплата на 700 лева, а от догодина да е 764 лв., предаде БНР.

Според Велев обаче, ако това се случи, ще има фалити.

“Това, което предлагат синдикатите, е всъщност над средния осигурителен доход за повече от 10 икономически дейности. За да го преведем това – означава, че всички в тези предприятия трябва да получават еднакви възнаграждения или да минат в сивия сектор. В тези сектори кризата ги е ударила толкова тежко, че те и в момента са на загуба. Така че няма такава възможност да се намали печалбата, за да се увеличи минималната заплата”, каза Васил Велев.

Източник:

Вижте още:  Бил Гейтс иска да изледе от списъка с най-богатите хора, ще се откаже от парите си