агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Близо 80% от българите покриват трудно ежедневните си разходи

Близо 80% от българите изпитват затруднения да покриват ежедневните си разходи. Проучването е на Националния статистически институт.Едва 20 на 100 са тези, които имат увеличение на приходите си. Въпреки двуцифрената инфлация – 80% нямат никакво увеличение на доходите си през последната година.

seo-blog7

Семейството на Ива Цветкова е сред домакинствата, които са свили разходите си заради инфлацията. Непроменените доходи на тричленната фамилия през последните 12 месеца налагат известни ограничения.

Прочетете още: Защо се върна Васил Божков?

Ива Цветкова: “Наложи се да вземем решение да не ходим на почивка, тъй като предстои учебната година и детето смени училището. Нови неща трябва да се закупуват и така си правихме по-сериозни сметки”.

Ива е притеснена, че предстои и зимният сезон, което означава по-високи разходи за отопление.

Ива Цветкова: В нашето семейство специално сме забелязали, че за ток отиват най-много средства, тъй като не ползваме ТЕЦ и това доста се отразява на семейния ни бюджет.

Около 1/3 от анкетираните от Националния статистически институт са ограничили потреблението си на енергия. Близо 9 на 100 от живеещи в градовете са посочили, че не могат да си позволят достатъчно потребление на енергия. В селата делът на хората с ограничения в това отношение е 37.8% – с 9 процентни пункта повече в сравнение с градовете.

Според икономисти докато бизнесът в България продължава да работи на ишлеме, цената на работната сила няма да се промени и затова не могат да се очакват по-високи доходи. И предлагат вариант за изход от ситуацията.

гръцки преводач Добрич

Прочетете още: Българското море: Скъпотия и печалбарство. Толкова можем

доц. Даниел Павлов – икономист: Един от начините е да стимулираме малките и средни предприятия, особено в провинцията, да извършват своето производство чрез права върху собствена търговска марка. Така например, има различни международни корпорации, които имат права върху своите напитки – търговска марка, промишлен дизайн, изключително добра пазарна политика. И ето, в резултат на това те са мултимилиардери.

Вижте още:  За ден: Установиха 43 пийнали шофьори и 14 на дрога

Според доц. Павлов повишаването на бизнес културата на купувачите също е ключово. Ако се залага на продукти на родното производство, това ще стимулира местния бизнес, което неизменно ще доведе до по-високи доходи на населението.

Източник