агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Blue Origin планира „търговски център” в космоса

Станцията Orbital Reef ще предложи „услуги и удобства от световна класа” в космоса
(снимка: Blue Origin)

Плановете на Blue Origin да се занимава с космически туризъм изглежда стават все по-мащабни. Компанията, собственост на Джеф Безос, обяви, че работи върху създаването на своя собствена космическа станция. Наречена Orbital Reef, тя ще бъде нещо като индустриален и търговски център в космоса. Планира се да започне да работи през втората половина на десетилетието.

Орбиталният бизнес-парк ще бъде разработен, притежаван и управляван в партньорство със Sierra Space – дъщерно дружество на корпорацията Sierra Nevada. Тя може би е по-известна със своя Dream Chaser – космически кораб, който трябва да започне да лети през 2022 г. и да превозва товари до Международната космическа станция.

Планът за Orbital Reef се ползва и с подкрепа от Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions и Държавния университет в Аризона, съобщи Engadget. Компанията се надява да използва Starliner на Boeing и гореспоменатия Dream Chaser на Sierra Space, за да превозва както товари, така и пътници до Orbital Reef.

В прессъобщение Blue Origin поясни, че дестинацията „ще предложи на клиентите от сферата на научните изследвания, промишлеността, търговията… конкурентоспособна услуга „от край до край”, от каквато се нуждаят, включително космически транспорт и логистика, космическо обитаване, настаняване на оборудване и други операции, включително бордови екипаж”.

Всеки, който иска да „установи свой собствен адрес в орбита”, може да го направи, уточняват от компанията на Джеф Безос.

Orbital Reef ще бъде обитаема за 10 души. Ще включва „ориентирана към човека космическа архитектура” с „услуги и удобства от световна класа”. Ще има множество пристанища за посещение на космически кораби и модули.

До 10 души ще могат да обитават Orbital Reef с всички удобства
(снимка: Blue Origin)

Станцията ще разполага с отворена система, която ще позволява на всеки клиент или нация да я използва. Тъй като пазарът на подобни съоръжения расте, Blue Origin обещава, че Orbital Reef ще мащабира удобствата и комуналните услуги, за да отговори на очакванията.

Вижте още:  Samsung и IBM обявиха пробив в чиповете

„Опитни космически агенции, високотехнологични консорциуми, суверенни нации без космически програми, медии и туристически компании, предприемачи и спонсорирани изобретатели, както и инвеститори, мислещи за бъдещето – всички те имат място на Orbital Reef”, се казва в съобщение на компанията.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.