агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Бразилският президент напуска политиката, ако загуби изборите

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че ще се оттегли от политиката, ако не бъде преизбран на предстоящите през октомври избори.

“Ако това е Божията воля, ще продължа. Ако не, ще предам президентската власт и ще се оттегля”, заяви Болсонаро в интервю за подкаст за млади евангелисти. 67-годишният политик добави: “На моята възраст няма какво да правя тук, на Земята, ако моят път в политиката приключи на 31 декември”, каза още той, цитиран от БГНЕС.

seo-blog7

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро да бъде обвинен в саботаж на здравето на хората и престъпления срещу човечеството, поискаха браз…

Това е забележима промяна в тона на крайно десния действащ президент, който преди това заяви, че може да има само три изхода за кандидатурата му за преизбиране: “затвор, смърт или победа”.

Известен с това, че разбуни обществото с твърдата си реторика и пренебрегването на политическата коректност, напоследък Болсонаро е по-умерен, докато очевидно се опитва да намали преднината на левия бивш президент Луис Инасио Лула да Силва в проучванията преди вота на 2 октомври.

В интервюто Болсонаро поднесе извинение за някои от по-спорните си изказвания, включително за това, че през 2020 г. е казал, че не може да направи нищо по отношение на нарастващия брой на смъртните случаи в бразилския Ковид-19, защото “не е гробар”. “Съжалявам за думите си”, каза той в маратонското четиричасово интервю.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Прокурор от съда в Хага призова за международна подкрепа в разследването на военни престъпления в Украйна