агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Бюджет 2022 г. най-вероятно ще е готов в края на месеца

Бюджетът за 2022 г. ще бъде готов най-вероятно в края на януари. Това заяви за Bulgaria ON AIR председателят на Бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански. Най-вероятно той ще се различава от този на служебния кабинет.

seo-blog7

В бюджета ще бъдат набелязани харчове по политики, разписани в коалиционното споразумение. Ще има обаче и допълнително заложени.

“Една от основните политики е в здравеопазването – тогава, когато преговаряхме за коалиционно споразумение знаете, че нямаше “Омикрон”, сега има, тоест трябва да предвидим всички тези неща. Също така ел. управление и начинът, по който ще може да се приложи организацията за споделени услуги”, допълни той.

Още преди да са видели финансовата рамка за годината, бившите управляващи разкритикуваха разходите на кабинета “Петков”. Според ГЕРБ само за месец новото правителство е похарчило 9 млрд. лв.

“Освен 1.2 млрд. лв, които се одобриха от НС, ние нямаме яснота за тези 7 млрд. и нещо”, каза Александър Иванов от ГЕРБ.

Вижте повече във видеото!

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Hyundai открива в Сингапур уникален роботизиран завод за електромобили