агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Чака се поскъпване на лаптопите през второто полугодие


Цените на лаптопите ще тръгнат нагоре през юни, според източници от индустрията
(снимка: CC0 Public Domain)

Най-големите производители на лаптопи не изключват увеличение на цените през втората половина на 2022 година. Редица фактори влияят на пазара, вкл. нарастване на производствените разходи, проблеми с логистиката, причинени от поредната вълна от коронавирус в Китай, и геополитическата ситуация в света.

Поради разразилите се огнища на Covid-19, Китай беше принуден да наложи карантинни мерки в редица региони, където се произвеждат компоненти за потребителската електроника, електрическите превозни средства и други продукти, отбелязва Digitimes.

Събитията в Украйна също наливат масло в огъня: цените на суровините и енергийните ресурси продължават да нарастват, което пречи за стабилизиране на веригите за доставки. Всичко това може да предизвика поскъпване на лаптопите от юни.

По-рано, предвид затихващата пандемия и връщането на работниците в офисите, а оттам и отслабващото търсене на лаптопи, производителите, които увеличиха производството, планираха намаляване на цените от март, но нов кръг от неблагоприятни събития попречи на намеренията им.

При новите условия намалява предлагането на компоненти, което може да доведе до поскъпване на лаптопите в близко бъдеще. В същото време, според източници от индустрията, всеки производител сега е изправен пред собствен уникален набор от проблеми, така че новата пазарна тенденция към поскъпване на лаптопите може да започне неравномерно.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Bitcoin падна до минимума от 16 месеца