агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Китай догонва САЩ в сферата на изкуствения интелект

Мъск: Китай има силни позиции в сферата на изкуствения интелект

Страната ще бъде страхотна във всичко, което си науми, смята милиардерът. Илон Мъск вярва, че Китай е в силна позиция що се отнася до развитието на изкуствения интелект, както и че страната ще бъде „страхотна във всичко, което си намисли“, пише CNBC.

seo-blog7

В коментари, направени във видео по време на Световната конференция за изкуствен интелект, която се провежда днес в Шанхай, главният изпълнителен директор на Tesla не се сдържа и похвали някои аспекти на втората по големина икономика в света.

Прочети още: Threads – новата голяма заплаха за Twitter

„Смятам, че в Китай има огромен брой много умни, много талантливи хора“, коментира той. „Винаги съм бил невероятен почитател на огромното количество развити кадри и на стремежа, който има Китай“.

„Така че наистина мисля, че Китай ще бъде страхотен във всичко, което си намисли“, допълва Мъск. „Това включва много различни сектори, сектори на икономиката, но също така и изкуствения интелект. Мисля, че Китай ще има много силни възможности в изкуствения интелект – [това] е моята прогноза“.

Мъск има големи бизнес интереси в Китай. Tesla продава своите електромобили в страната и има голям завод в Шанхай. През май милиардерът се срещна с министъра на външните работи на Китай Цин Ган.

В миналото Мъск е хвалил китайските производители на автомобили, описвайки ги като „най-конкурентните в света“.

Най-скорошните коментари на Мъск бяха направени в момент на засилено напрежение между САЩ и Китай в сферата на технологиите.

гръцки преводач Добрич

През 2022 г. Вашингтон въведе широкообхватни ограничения за износ на ключови чипове и оборудване за производство на полупроводници към Китай. Този ход може да попречи на опитите на Пекин да даде тласък на вътрешната си индустрия в ключови технологии. Но анализаторите на индустрията смятат, че китайските производители на чипове все пак ще разработят собствени модерни чипове въпреки усилията на Вашингтон да ограничи достъпа.

Вижте още:  Топ 10 най-ценни златни монети за онлайн търговци

Прочети още: Bpeмe e за пoчивĸa

Интересът към изкуствения интелект и неговите потенциално трансформиращи ефекти върху обществото се засили напоследък. През последната година чатботовете като ChatGPT на OpenAI привлякоха голямо внимание, като същевременно предизвикаха и дискусии за това дали изкуственият интелект представлява по-голяма заплаха за човечеството.
Източник