агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

“Денят на жената предприемач” 2022 – събитието, което обедини на едно място предприемачи, каузи и изложение на бизнеси

“Денят на жената предприемач 2022” се проведе на 24 ноември 2022 г. в Гранд Хотел Милениум София, като мотото на събитието беше: “Жената в различните ѝ роли”. Събитието е част от честването в цял свят на Международния ден на жената предприемач, което от 2013 се отбелязва в 144 държави и 65 университета. В България лиценз и права да се провежда това събитие са предоставени на първата бизнес организация за обединение на жени предприемачи – Асоциацията на жените предприемачи “Селена”, която отбеляза 15 години през 2022 година.

seo-blog7

Идеята на “празника” беше да покаже различните лица на жената както в бизнес, така и в личен план. Събитието се превърна в успешен форум, на който предприемачи и различни бизнеси, успяха да разменят опит и осъществиха ценни бизнес контакти. Създаде се и трибуна за последващи партньорства в България и по света.

Друг основен акцент, по време на формата, беше подкрепата на три благотворителни каузи. “Бизнесът е този, който е добре да помага на нуждаещите се и да дава пример на хората как да подкрепят повече социални каузи.”, споделя Десислава Авджиева, заместник-председател на Асоциацията и организатор на събитието.

Фондация “Emprove”, беше първата представена кауза, която освен че дава информираност, помага на жените, станали жертва на домашно насилие да се адаптират и продължат напред живота си пълноценно. През целия ден гостите на форума и безплатното бизнес изложение можеше да направят дарение, като си вземат кафе “Селена”, специално създадено за Асоциацията и каузата. По този начин гостите на събитието подкрепиха фондация “За нашите деца”, която се бори за създаване на добри условия и възможности за развитие на щастливо детство на деца, лишени от родителски грижи или със специални нужди в България. Третата фондация “Предай нататък“ беше представена с настоящата ѝ кауза за събиране на средства за празнични обеди и вечери в 13 дома за възрастни хора в страната.

Вижте още:  Цената на природния газ в Европа отново расте

Програмата на “Денят на жената предприемач” беше разделена на дневна и вечерна част. През деня гостите имаха възможност да се включат в 5 обучителни класа с доказани, в своята област, експерти, които целяха да разгледат разнообразни аспекти от бизнеса като синергия между личен и корпоративен бранд, личен стил и визуален имидж, емоционална интелигентност в бизнеса и баланс в живота, презентационни умения и дигитализация на бизнеса. Паралелно с обученията, имаше и безплатно бизнес изложение, на което над 30 компании представиха своите услуги и продукти.

Като допълнителна опция за създаване на нови и ценни контакти, гостите можеха да използват специално създадена нетуъркинг платформа, която дава възможност на всички участници да запазят час за разговор с желан от тях събеседник предварително. Платформата е активна 7 дни след събитието, за да могат всички да се възползват максимално от опцията за осъществяване на нови бизнес запознанства дори след края на събитието.

Във вечерната програма бяха включени коктейл; премиера на мини мултимедиен спектакъл, свързан с дилемата на жената между “трябва и искам”; музикални изпълнения на талантливи деца от единствената гимназия за сценични изкуства в България; международен дискусионен панел с тема: “Как да развивам успешно бизнеса си в България и как да разширя дейността си в международен план?“. В него взеха участие успешни български бизнес специалисти – Славянка Стойкова, д-р Иванка Шалапатова, Елена Радева, Боряна Туджарова, Георги Първанов и международните експерти – Михаела Ралука Тудор, председател на Европейската асоциация на жените за Румъния и България, и Джузепе Ди Бенедето, основател на най-значимата международна общност в България с над 50 000 членове.  Кулминацията на вечерта беше escape игра, създадена за събитието от Ваня Ананиева, съосновател на фондация “Предай нататък”. Целта на играта беше да покаже различни човешки съдби и да провокира гостите на събитието да помагат по-често на хора в нужда.

гръцки преводач Добрич

Президентът на Република България – Румен Радев, изпрати на организаторите специален поздравителен адрес, за да подкрепи реализирането на това събитие в България.  “Вашите усилия, талант и енергия да съвместявате своите служебни задължения с лични ангажименти, с отглеждането на възпитанието на бъдещото поколение заслужават адмирации. Българската държава в богата на човешки капитал, който може да доведе страната ни до нови върхове, но за целта трябва да бъдат обединени усилията на всички отговорни институции за създаването на благоприятна бизнес среда. Пожелавам успех на форума и нови професионални достижения на всички дами в българския бизнес.” – бяха сред думите, отправени от Президента към дамите предприемачи.

Вижте още:  Бутилка олио можела да стане и 10 лева, ако не спре войната

“Изключително сме доволни, че създадохме среда, в която както дамите, така и мъжете, успяха да получат много нови ценни знания. Много бизнеси поставиха основите на редица потенциални партньорства. Това беше и една от основните цели на събитието” – споделиха Славянка Стойкова, посланик на “Денят на жената предприемач” и председател на Асоциацията на жените предприемачи в България, и Десислава Авджиева, която е продуктов мениджър и идеен организатор на събитието.

Петото издание на “празника” – “Денят на жената предприемач”, ще бъде на 19 ноември 2023 година.

Източник: