агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Диетата не е единственото решение да се отслабне

Затлъстяването е болестно състояние, при което индексът на телесната маса е по-висок от нормалния за съответната възраст, ръст и пол. Подходите за управление му се фокусират предимно върху подобряването на физическата форма, а не върху нормализиране на здравословното състояние на човека.

seo-blog7

С увеличаващия се брой хора, които опитват да отслабнат, се бележи и скок в процента на затлъстяване на населението по цял свят. 

Ограничението в приема на калории (калориен дефицит), което е необходимо за отслабване, е един от широко използваните методи за отслабване. Това може да бъде трудно за поддържане за продължителен период от време. 

Проучванията показват, че много хора така и не успяват да достигнат желаното от тях тегло, а останалите го поддържат с трудни усилия. 

От психологическа гледна точка и в двата случая това води до разочарование, демотивация, в следствие на която човек по-трудно се придържа към диетата си. Тези обстоятелства обуславят цикъл на наддаване и сваляне на килограми. Основният проблем е, че това води до проблеми в здравословното състояние.

Насоките за контролиране на затлъстяването продължават да застъпват практиките за ограничаване на приема на калории и увеличаване на нивата на физическа активност. Главната цел е лишаването от излишната телесна маса. 

В борбата със затлъстяването учените препоръчват повишаване на нивата на физическа активност с цел подобряване на кардио респираторното здраве. Препоръчва се това да бъде основния фокус на хората, които желаят да подобрят влошеното си здравословно състояние. В този подход се корени идеята, че е по-важно да сме в добра здравословна форма, пред това да сме “отслабнали”.

Проф. Глен Гаесер от Университета в Аризона обяснява, че нездравословното сваляне на килограми е много по-разпространено сред хората с висок индекс на телесна маса, тъй като те са по-склонни да се подлагат на рестрикции по-често. 

гръцки преводач Добрич

Здравословните проблеми, свързани със затлъстяването, се дължат на редуващите се периоди на наддаване на килограми и сваляне на килограми. Те от своя страна са сериозна предпоставка за настъпване на летален край, пояснява експертът.

Вижте още:  От здравното министерство за незнаещите: Не пийте неща като белина, вредно е за здравето

Подобряването на физическата форма чрез инкорпориране на физическо натоварване, дори при липса на загуба на тегло, може да помогне за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и смърт.

Физическата активност не предопределя само начина, по който изглеждаме, но сърдечното и респираторното ни здраве. 

Източник: 

Obesity: Why exercising may be more important than dieting (medicalnewstoday.com)

Източник: