агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Добрата новина днес: Парното няма да поскъпва от 1 януари

Добрата новина днес: Парното няма да поскъпва от 1 януари

seo-blog7

Снимка: Pixabay

Имах много големи притеснения преди 2 месеца, когато цената на газа стигна 353 лв., дори когато намаля на 233 лв. за октомври, че това ще изисква КЕВР да повиши цената на топлинната енергия. В противен случай щяха да настъпят фалити на топлофикации. Това коментира председателят на КЕВР Иван Иванов след новината, че газът за ноември ще поевтинее с 45%, съобщи „24 часа“.

Още по темата

28 окт 2022 11:23

38

гръцки преводач Добрич

Сега обаче, когато цената ще бъде под 130 лв. за мвтч,  ниво, което се доближава до прогнозната от 120 лв., отпада необходимостта от повишаване на цената на топлинната енергия, което е добра новина за ползващите парно, особено за софиянци, след като от 1 юли за тях цената беше повишена с 39%. Няма да има по-нататъшно поскъпване.

Цената на парното обаче нямало как да бъде коригирана надолу, защото в решението на енергийния регулатор от 1 юли, е записана прогнозна цена на газа за годината от 120 лв. за мегаватчас, повтори Иванов.
 

Източник:

Вижте още:  Модерни ли са дамски чизми?