агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ЕК ще подкрепя държавите от ЕС за развитие на атомната енергетика

Европейската комисия ще подкрепи държавите от ЕС в развитието на атомната енергетика, ако те направят този избор, заяви в интервю за вестник La Stampa заместник-председателят на ЕК по „зелената сделка” Франс Тимерманс.

seo-blog7

„Ние сме наясно, че атомната енергетика е избор на всяка държава поотделно. Ние ще подкрепим държавите-членки, които решат да продължат да я развиват”, каза Тимерманс. Той отбеляза, че при вземането на такова решение страните трябва да се ръководят от „рационален подход, а не от емоции”.

В момента Европа е в ситуация, в която дава абсолютната свобода всяка държава сама да решава за ядрената си политика. Ядрената енергия …

„Знаем, че предимството на атомната енергия е в това, че не произвежда емисии въглероден диоксид. Но на станциите е необходима енергия, за да функционират. И имат три недостатъка: На първо място, радиоактивни отпадъци, а ние се стремим към безотпадъчно производство на енергия, затова атомната енергия не може да бъде напълно зелена.

С нея са свързани и определени рискове и ако стойността на възобновяемите източници пада, стойността на развитието на атомната енергетика може да нарасне”, каза Тимерманс.

Според него, повишаването на цените на традиционните изкопаеми ресурси на енергийния пазар, което наблюдаваме в момента, е временно явление. „Колкото по-скоро осъществим енергийния преход, базиран на възобновяеми източници, толкова по-бързо ще намалее рискът от ръст на цените”, предположи Тимерманс.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Общественият транспорт в Солун стачкува през юли