агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Експерти: Инфлацията не трябва да изяжда увеличението на доходите

Много обещания за помощи и компенсации в предизборните кампании на политиците. Какво предстои пред бизнеса и най-уязвимите групи в обществото, коментират експерти, които обясниха, че е трудно да се ориентират с какви възможности разполага държавата.

seo-blog7

“Няма откъде да знаем какви са възможностите, официалните източници не са достатъчни за да се ориентираме прецизно”, обясни пред БНТ президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов и уточни, че живеем в различен свят, в който трябва да се преориентираме.

Според Добрин Иванов – изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал, е много по-добре в Европа да има едно общо решение за справяне с кризите, тъй като има единен пазар, от който се определят страните.

“Всяка страна поотделно би била по-слаба от всички заедно”, заяви той и допълни: “Европа сама затъна в това блато с политиката си от около 10 години. Ние сме в капан, в който сами влязохме и трябва заедно да излезем от него за да стане Европа мястото, в което всички да искат да живеят”.

Експертите се обединиха около идеята, че през следващата година ще има увеличение на минималната работна заплата у нас.

Още по темата

6 окт 2022 07:00

гръцки преводач Добрич

123

4 окт 2022 21:55

22

Те призоваха размерът на минималното възнаграждение да бъде изчислен по обективни критерии, така че хем да не се “изяжда” от инфлацията, хем да не достига популистки размери.

Според президентът на КТ “Подкрепа” минималната работна заплата трябва да се обвърже с минималната пенсия.

Изп. директор на АИКБ призова за ясни критерии за формирането на минималната работна заплата, така че тя да е прогнозируема за бизнеса и да могат да се правят разчети за разходите за заплати.

Вижте още:  Борисов: Хаосът продължава на пълни обороти, изборите изглеждат комично

И Димитър Манолов, и Добрин иванов се обявиха против тавана на цените на електроенергия, които предлага ЕС, защото според тях това отменя свободния пазар. Двамата са и срещу търгуването на тока на борсов принцип, тъй като това води до прекомерно високи цени за потребителите и необосновани икономически свръхпечалби за производителите.

Димитър Манолов напомни, че все още е възможно от следващата година и битовите потребители да се налага да купуват ток на високи цени от свбодония пазар, защото никой все още не е отменил това.

Източник: