агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Електронна търговия в България: Бизнес за милиарди евро

Интересни факти за електронната търговия в България

elektronna-targovia

seo-blog7

Когато си мислите за електронна търговия, вероятно си представяте онлайн магазин, който непрекъснато популяризира нови сделки, продукти, услуги и т.н. Електронната търговия включва много повече стратегии. Интернет бизнесите са лесни за стартиране и все още процъфтяват, а електронната търговия може да ви осигури стабилен размер на приходите. Онлайн магазините работят 24/7 365 дни в годината предлагайки изключителното удобство на потребителя да пазарува от дома си през телефона си. Повечето потребители предпочитат да пазаруват онлайн по различни причини. Някои от тях включват: пестене на време, по-малко данъци, лесно за сравняване на цени, няма тълпи, повече разнообразие.

Вижте за какво трябва да внимаваме, когато пазаруваме онлайн

Прочети: 10 митове за онлайн магазините

Лидерът в електронната търговия и доставките на храни и стоки, foodpanda, подбра няколко интересни факти за този тип търговия.

– Оптимизираните за мобилни устройства онлайн магазини се отличават с бързи и лесни плащания.

– Електронната търговия всъщност стартира през 1979 г. Майкъл Олдрич свързва домашен телевизионен приемник с телефонна линия.

– Amazon стартира през 1995 г. Въпреки това, Amazon започна да реализира печалба едва през 2003 г.

– Повече от 80 процента от онлайн населението е използвало Интернет за закупуване на стоки и услуги.

гръцки преводач Добрич

– 50 процента от населението онлайн е пазарувало в интернет магазините повече от веднъж.

– Най-добре развиващата се страна за електронна търговия е Индия, следвана от Саудитска Арабия, Индонезия, Австралия и Филипините.

– Почти половината от потребителите пазаруват повече на мобилни устройства, отколкото от сайта.

– Ежедневните онлайн продажби на бизнеса с хранителни стоки са се удвоили, благодарение на Коронакризата.

Вижте още:  Защо счупените телефони от Африка се изпращат в Европа

– 69 процента от потребителите казват, че е важно да виждат нови стоки всеки път, когато посещават магазин или сайт за пазаруване.

– 62 процента от онлайн купувачите пазаруват поне веднъж месечно. В допълнение към това 26 процента от онлайн купувачите пазаруват онлайн веднъж седмично, а 3 процента твърдят, че пазаруват веднъж на ден.

Онлайн бизнесът има възможност и отговорност да улесни процеса на вземане на решения от клиента. Това може да стане чрез рационализиране на изживяванията в областта на дигиталната търговия, които предоставят на клиентите информацията, която търсят, за да се даде възможност за по-бързо вземане на решения.

Източник