агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ето кога ЕС решава за ваксинирането на деца с Moderna

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че очаква в рамките на два месеца да вземе решение дали да одобри ваксината срещу ковид на Moderna за деца на възраст от 6 до 11 години.

seo-blog7

Агенцията предприе този ход, въпреки че няколко държави, включително Франция и Германия, съветват този препарат да не се използва при хора под 30 години поради риск от възпаление на сърцето.

Шефът на Модерна иска да ваксинира деца, но признава в интервю, че няма представа относно случаите на миокардит след ваксинация срещу к…

Американската биотехнологична компания обяви във вторник, че е подала молба до EMA за разрешение да се ваксинират по-млади хора.

„Настоящият график за оценка предвижда становището да бъде готово за около два месеца, освен ако не е необходима допълнителна информация или анализ“, се казва в изявление на EMA.

Това е съкратен график в сравнение с подобни видове прегледи извън период на пандемия, уточняват от ЕМА.

гръцки преводач Добрич

В момента ваксината на Moderna е одобрена в Европа за хора на 12 и повече години.

Германските здравни власти излязоха днес с препоръка да не се използва ваксината на Moderna срещу коронавирус за хора под 30 години пор…

През октомври Moderna съобщи за положителни резултати от своите клинични изпитвания за деца на възраст от 6 до 11 години, а препаратът предизвиква силен имунен отговор с открити „стабилни“ нива на неутрализиращи антитела.

Опасенията от появата на страничен ефект като миокардит или перикардит при юноши и млади хора накараха Германия и Франция да препоръчат той да не се прилага при хора под 30-годишна възраст.

Вижте още:  Мексико глобява Google

Компанията Moderna заяви, че заявлението за използване на препарата при по-малки деца в ЕС е “първото заявление за използване на нашата ваксина в тази възрастова група”.

В края на октомври фирмата обяви, че ще отложи подаването на заявлението за одобрение в САЩ за деца от 6 до 11 години, докато FDA не завърши прегледа си за възрастовата група 12-17 години, което може да продължи до януари.

Източник: