агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му

Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Столичният градски транспорт е в патова ситуация. Служителите се готвят да протестират на 18 май.

“Няма проблем с доставките на газ за градския транспорт, а с цената му”, заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя увери, че до промени в линитте на този етап няма да се стигне, но е необходимо допълнително финансиране от държавата.

Още по темата

12 май 2022 08:56

102

гръцки преводач Добрич

10 май 2022 21:45

94

“В момента дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. Столична община го подкрепи със 170 милиона лева от собствения си бюджет. Това са всъщност данъците на гражданите. Близо 40% от данъците на софиянци отиват за подкрепа на градския транспорт. Това означава в други сфери като детски градини, издръжки на социални дейности да се намалят или пък от други проекти да се намалят тези средства”, каза Фандъкова.

Две са причини за тежкото състояние на градския транспорт – намаляването с до 70% на пътниците по време на COVID кризата и настоящото покачване на цените на енергоностителите. Сметката за ток на метрото е скочила 4 пъти, а държавните компенсации покриват 30%, каза столичния кмет. Засега ще има топла вода Столичният кмет е получила уверение, че няма да има спиране на доставките на газ към общината.

Фандъкова добави, че към този момент няма да се намалява температурата на водата за потребителите на “Топлофикация София”, което е предвидено които кризисна мярка. Напрежението около украинското знаме на общината „Апелирам народните представители да не се настройват хората едни срещу други. Тези симпатизанти са водени именно от тях“, заяви столичният кмет по повод вчерашния протест на на „Възраждане“ пред Столична община с искане за сваляне на украинското знаме от сградата.

Вижте още:  Кирил Петков назначи шестима заместник-министри

“Ясно е, че хората имат различно мнения, но всеки има право на мирен протест. След вчерашния протест остана счупен автомобил и счупен прозорец. Как политици, защитаващи националните институции, допускат да има посегателство срещу националните институции”, посочи Фандъкова.

Тя е сигурна, че след установяване на нарушенията, ще има адекватни мерки от полицията.

Източник: