агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Фандъкова: Почистваме 200 км речни корита и дерета в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

seo-blog7

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери дейностите по почистване на Перловска река до стадион “Васил Левски”.

“Една от най-важните мерки за превенция срещу наводнения е почистване на речните корита и дерета. Всяка година заделяме средства от бюджета на общината, за да можем да изпълняваме тези дейности. Тази година продължаваме с почистването”, заяви Фандъкова.

Тя посочи, че през 2022 година ще се почистват 207 участъка с обща дължина около 200 километра във всички части на Столичната община. За тези дейности тази година са отделени около 1,8 млн. лева”.

“Участъци от Перловската река се почистват всяка година. В момента се изпълнява вторият участък – от ул. “Граф Игнатиев” до ул. “Шипка”. Очаквам до следващата седмица участъкът да бъде почистен. До есента ще продължи почистването, наред с почистването на 500-метровите участъци на язовирите, почистването на шахти и оттоци. Това са задължителните мерки, по които съм възложила да се работи непрекъснато, за да можем да се справяме с обилните валежи, когато ги има. Следим прогнозите и реагираме адекватно на ситуацията”, каза още кметът на София.

Източник:

Вижте още:  Журналист от РСМ: потвърдихме системната корупция като културоложки феномен