агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Филип Димитров: България не е и не трябва да се счита за слабо звено на НАТО

През последните дни все по-често се чуват гласове, които говорят за излизането на България от НАТО. В същото време се засилват въпросителните за охраната на родното небе след приземяването на единствената годна летателна техника.

seo-blog7

“Ситуацията, в която се намираме в момента, е достатъчно сложна. Настървението, което наблюдаваме, пречи на всякакви разумни конструкции и действия, които биха били в полза на държавата. Най-трудно е да се излезе от схемата с обвиненията, тя послужи за дефиниция на съществуването на определени формирования”, коментира бившият министър-председател Филип Димитров в студиото на “Опорни хора”.

По думите му дебатът за евроатлантическото бъдеще на страната не трябва дори да е на дневен ред.

“Последните 2 г. доведоха до засилване на гласовете, слава Богу са малцинство, които започнаха да оспорват къде принадлежим. Това не е на хубаво. Този въпрос трябва да е приключен за България. Неговото поставяне е размътено от опити да се представи това, което става в България, като нещо различно от това, което се случва в Европа”, заяви Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в България винаги е имало определен процент хора, който винаги се е подлъгвал по декларациите и позициите срещу Алианса.

“Въпросът е да не се подпомага тази позиция, която е вредна за България от всяка гледна точка. България е част от НАТО – ако воюва някъде, България ще воюва. Логиката, че по пътя на откъсването ще станем по-спокойни и сигурни, е глупава идея. Това, което пази България, и ѝ придава сигурност, когато хвърчат ракети над Молдова, е че тя принадлежи към една общност, която е достатъчно силна и респектираща противниците си да не отиде твърде далеч”, заяви бившият премиер на България.

Вижте още:  Проваляме се в интегрирането на завръщащите се от чужбина емигранти

Също за неуместен намери дебата за присъствието на руския посланик на първото заседание на Народното събрание. Особено след като Общото събрание на ООН е гласувало декларация, в която осъжда поведението на Русия.

гръцки преводач Добрич

Категоричен беше в позицията си, че България не е и не трябва да се счита за слабо звено на НАТО, защото изпълнява поетите си ангажименти към Алианса.

Филип Димитров коментира и вероятността на създаване на правителство и да се постигне разбирателство между партиите.

“Когато става въпрос за търсене на мостове между партиите за кабинет, е нормално да се види къде могат да се хвърлят тези мостове. В противен случай се очертават парадоксални картини, в които партии, които не биха могли да функционират заедно, се опитват да го направят и се отхвърля възможността за такива, които биха могли да го направят”, заяви Димитров.

По думите му в България няма конституционна криза.

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник: