агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Фондацията на Врабевски поема възстановяването след пожара в Битоля

Фондацията на Врабевски поема възстановяването след пожара в Битоля

seo-blog7

Снимка: архив, БГНЕС

Д-р Милен Врабевски и Фондацията “Българска памет” ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов“ в Битоля, след като вчера средището на българщината в западната ни съседка бе опожарено. Това обявиха от фондацията в съобщение до медиите.

Още по темата

5 юни 2022 11:11

60

гръцки преводач Добрич

“За щастие, няма пострадали след вандалския акт, но са нанесени материални щети по фасадата на културния център, който бе открит преди близо два месеца с тържествена церемония отново с финансовата помощ на д-р Врабевски”, припомнят от фондацията.

Екипът й осъжда строго този акт на агресия и настоява за навременни действия на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма, се посочва в съобщението.

В него се припомня, че д-р Врабевски е основният спомоществовател на културния център „Иван Михайлов“. Основателят на Фондацията “Българска памет” от дълги години подкрепя финансово дейността на Центъра и до този момент е направил множество дарения към организацията, част от които са преотстъпване на лек автомобил за нуждите на екипа, покриване на месечните разходи на организацията и закупуване на голяма част от оборудването.
 

Източник:

Вижте още:  Изтеглянето на руски войски е част от информационна война със Запада