агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Франция призова всички държави от ЕС да тестват китайските пътници за COVID

Франция призовава всички държави от Европейския съюз да започнат да тестват пътниците, пристигащи от Китай, за COVID-19 на фона на епидемията, обхванала азиатската страна.

seo-blog7

До момента единствените държави от ЕС, които изискват тестване, са Франция, Италия и Испания, както и Обединеното кралство извън блока, тъй като служителите на ЕС не успяха да договорят обща позиция на среща в Брюксел преди Коледа.

Тази седмица ще се проведат още преговори в ЕС.

От неделя Франция изисква от пътуващите от Китай да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен по-малко от 48 часа преди заминаването и ще тества пристигащите на случаен принцип, припомня БГНЕС.

Китай ще сложи край на 8 януари на задължителната карантина за пристигащи на негова територия. Това е поредната отменена мярка на полит…

“Франция ще настоява тази методика да се прилага в целия ЕС”, заяви министърът на здравеопазването Франсоа Браун, докато заедно с министъра на транспорта Клеман Бон проверяваха новите процедури на летище “Роаси Шарл дьо Гол” в Париж в неделя.

гръцки преводач Добрич

Запитан относно възможността китайски пътник с COVID, който може да кацне в друга държава от ЕС и след това да пътува без проверка до Франция, Бон заяви: “Ето защо трябва да се координираме (в ЕС), за да бъдем по-ефективни”.

Браун изтъкна, че контролът при пристигане на пътниците няма да попречи на хората да влязат във Франция, но го определи като “по-научен контрол, който ще ни позволи да проследим изключително точно различните варианти”.

Новите мерки ще останат в сила във Франция до 31 януари, като всяка седмица от континентален Китай ще пристигат шест полета, а ако се вземат предвид и полетите от Хонконг – до десет.

Вижте още:  Австрия препоръча четвърта доза ваксина срещу COVID-19

Повечето пътници от Китай преминават само през летищния център „Роаси-Шарл дьо Гол”.

Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойство от развитието на ситуацията с COVIS-19 в Китай и призова за ускоряване на камп…

От 300-те пътници на полета Пекин-Париж, които кацнаха в неделя, около 60 влязоха на френска територия. Всички те се съгласиха да се подложат на бърз PCR тест, преди да отидат да си вземат багажа.

Преди да бъдат тествани, самоличността на пътниците се снема от агентите в центъра за проверка на терминала. Ако някой от тестовете се окаже положителен, пътниците трябва да се самоизолират в продължение на седем дни.

Три години след появата на първите случаи на коронавирус в централния град Ухан, на 7 декември Китай сложи край на драконовската си политика, известна като “нулев ковид”.

След отмяната на ограниченията китайските болници бяха затрупани от вълна пациенти, повечето от които възрастни и уязвими поради лошите протоколи за ваксинация. 

ОЩЕ: Испания въвежда ковид тестове за пристигащите от Китай

Източник: