агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ГЕРБ: ПП са взели от всеки шофьор по 1000 лв.

Над 3 млрд. лв. е загубата на населението от цените на горивата за периода от началото на войната в Украйна до края на 2022 г. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на Нова телевизия, който показа и таблица с изчисления за всеки ден в този период.

seo-blog7

“Причината в другите държави да има скок е това, че след началото на войната, цената на Брента – суровият петрол, тръгна нагоре заради войната и санкциите. А руският суров петрол тръгна надолу. Т.е руският петрол върви надолу, а нашите цени – нагоре, все едно ползваме Брент”, обясни той.

Според Добрев това се е отразило на всеки шофьор в държавата. “3 млрд. лв. е чистата загуба. Ако в България има 3 млн. шофьора, това означава, че от “Продължаваме промяната” са взели по 1000 лв. от всеки шофьор през този период”, пресметна той.

Още по темата

10 яну 2023 09:41

58

10 яну 2023 09:25

гръцки преводач Добрич

51

10 яну 2023 09:04

83

“Проверих цената на оралския нефт и към вчерашния ден той е 50,73 долара. Върнах назад графиката, за да намеря същата цена на орлаския нефт. Намерих три. 28 август 2017 г. тогава цената на орлаския нефт е 50.78 долара – бензинът е струвал 2 долара, а дизелът 1,98 долара – при същата цена на

Относно цената на газа Добрев заяви, че тя не може да падне толкова, колкото трябва, защото сме напълнили газохранилището с най-скъпия газ. “Плащаме 15 пъти по-скъп газ. Купиха газ за 2,5 млрд. лв. без търг и без конкурс”, заяви той.

Вижте още:  2 млн. евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция

“Използвани са приятелски фирми, които са руски”, твърди депутатът. Според него България е ощетена със 750 млн. лв. “От тях колко са взели Путин и неговите олигарски и колко е взел Асен Василев?”, попита той.
 

Източник: